Εκδήλωση μνήμης πύργου Αληδάκη

[χρόνος ανάγνωσης 42 δευτερόλεπτα]

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για την καταστροφή του πύργου του Αληδάκη από τους Σφακιανούς το 1774, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο μνημείο στις Καρρές Ασκύφου, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και αναβίωσε την ιστορική μνήμη ενός καθοριστικού γεγονότος για την περιοχή.
          Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σφακίων, π. Αθανάσιο Κουκουνάρη, και τον π. Στυλιανό Κατσούλη. Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των πεσόντων της εποχής, από τις πολιτικές και δημοτικές αρχές, ενώ στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Ο εθνικός ύμνος αντήχησε, προσδίδοντας την απαραίτητη τιμή και συμβολισμό στην εκδήλωση.
          Ο Δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, αναφερόμενος στη σημασία της ημέρας για την τοπική και εθνική ιστορία. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ασκύφου, οι οποίοι παρουσίασαν τα γεγονότα της εποχής, προσφέροντας μια ζωντανή εικόνα της ιστορικής κληρονομιάς στους παρευρισκόμενους.
          Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με φιλοξενία για τους προσκεκλημένους στην ταβέρνα «Πλατεία» στο Αμμουδάρι Ασκύφου, όπου ο Δήμος Σφακίων προσέφερε την ευκαιρία για χαλάρωση και συζήτηση μετά από μια μέρα μνήμης και τιμής.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω