Επέτειος Εγκαινίων ΟΑΚ

[χρόνος ανάγνωσης 37 δευτερόλεπτα]

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) συνεχίζει την πολύτιμη παρουσία της στον πνευματικό και κοινωνικό χάρτη της Ελλάδας, ανακοινώνοντας ότι η ετήσια Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία για την επέτειο των εγκαινίων της θα τελεστεί την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024. Λόγω των εν εξελίξει εργασιών ανακαίνισης στην παλαιά πτέρυγα, όπου βρίσκεται το ιστορικό Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην παρακείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς.
          Η ΟΑΚ, που φέτος συμπληρώνει 56 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί πρότυπο φορέα πνευματικού διαλόγου, ακαδημαϊκής έρευνας και κοινωνικής προσφοράς. Στην επέτειο αυτή, προσφέρεται η ευκαιρία να αξιολογηθεί η συμβολή του Ιδρύματος, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό του ρόλο στην εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή.
          Σε μια εποχή συνεχών προκλήσεων, το έργο της ΟΑΚ παραμένει ακλόνητο και διεθνώς αναγνωρισμένο, ενισχύοντας τον διάλογο μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών, καθώς και την ειρηνική συνύπαρξη. Η ΟΑΚ προωθεί αξίες όπως η αλληλεγγύη και η ειρήνη, λειτουργώντας ως σημείο αναφοράς για την προαγωγή του ανθρώπινου ιδεώδους και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω