Διεθνές βραβείο Γαστρονομίας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 5 δευτ.]

Σε μια σημαντική διάκριση για τη γαστρονομία και τον τουρισμό, η Περιφέρεια Κρήτης απέσπασε το διεθνές βραβείο «Κρήτη. Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026», το οποίο απονεμήθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT). Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, παρουσία εκπροσώπων φορέων από όλη την Κρήτη, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση της κρητικής γαστρονομίας.
            Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε ότι η γαστρονομία αποτελεί σημαντική επένδυση για το μέλλον του νησιού. «Μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια με όλους τους φορείς της Κρήτης, αναδεικνύουμε την γαστρονομία του νησιού μας. Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα και τις κρητικές γεύσεις, καθιστώντας το νησί μας γαστρονομικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας», σημείωσε.
          Η επιτυχία της Κρήτης βασίζεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2023 με την υποβολή της υποψηφιότητας από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός», με την υποστήριξη της Περιφέρειας. Η διαδικασία αξιολόγησης περιλάμβανε την επίσκεψη Ευρωπαίων αξιολογητών στο νησί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις γεύσεις, τα προϊόντα και τον πολιτιστικό πλούτο της κρητικής κουζίνας.
          Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε τη σημασία της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων. «Επενδύουμε στην ταυτότητα και την ποιότητα των κρητικών προϊόντων, διότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από τουρίστες που θέλουν να γευτούν την αυθεντική κρητική κουζίνα. Τα προϊόντα μας πρέπει να είναι ποιοτικά, ανταγωνιστικά και πιστοποιημένα, ώστε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη φήμη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
          Το βραβείο αυτό αναδεικνύει τη δέσμευση της Κρήτης να προωθήσει τη γαστρονομία ως πυλώνα ανάπτυξης, προσφέροντας αυθεντικές γαστρονομικές και πολιτιστικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Πρόκειται για μια διάκριση που ανήκει σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία και οι οποίοι, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω