Αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών ΕΕ

[χρόνος ανάγνωσης 50 δευτερόλεπτα]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το δεύτερο πρόγραμμα εργασίας για το ψηφιακό σκέλος του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη», το οποίο θα προσφέρει σημαντική ώθηση στην αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών συνδεσιμότητας στην Ευρώπη. Με χρηματοδότηση ύψους περίπου 865 εκατ. ευρώ από το 2024 έως το 2027, το πρόγραμμα θέτει τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.
          Οι πόροι αυτοί θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη δικτύων 5G, την υποστήριξη ψηφιακών πλατφορμών σε κρίσιμους τομείς, όπως οι υποδομές ενέργειας και μεταφορών, καθώς και για την ενίσχυση των δικτύων κορμού, περιλαμβανομένων των υποβρύχιων καλωδίων που συνδέουν την ήπειρο. Στόχος είναι η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ψηφιακής οικονομίας, κινητοποιώντας παράλληλα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ώστε να ξεπεραστούν τα υφιστάμενα εμπόδια για την ανάπτυξη δικτύων υψηλών επιδόσεων.
          Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων μέσα στις επόμενες ημέρες, αποτελεί κομβικό στοιχείο για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της ψηφιακής δεκαετίας 2030. Μέσω αυτής της στρατηγικής, η ΕΕ στοχεύει να εξασφαλίσει πλήρη συνδεσιμότητα 5G και δίκτυα Gigabit για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ενισχύοντας την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο.
          Οι νέες ψηφιακές υποδομές αποτελούν θεμέλιο για την ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ παράλληλα ενισχύουν την πρόσβαση σε κρίσιμες υπηρεσίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε όλη την ήπειρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω