Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Λασιθίου

[χρόνος ανάγνωσης 44 δευτερόλεπτα]

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Ανδρουλάκη, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν στελέχη Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής, με στόχο τον συντονισμό δράσεων για την πρόληψη και την καταστολή των πλημμυρικών φαινομένων και άλλων χειμερινών κινδύνων.
          Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών με την κωδική ονομασία «Χειμώνας – Κρήτη ΙΙ» και το Σχέδιο Απομάκρυνσης Πληθυσμού, ενώ τονίστηκε η ανάγκη λήψης μέτρων στα ευάλωτα σημεία του Λασιθίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Γιώργος Τσαπάκος, υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της ασφάλειας με έργα διαχείρισης ρεμάτων και ποταμών, καθώς και την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για την ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών.
          Η συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών και των εμπλεκόμενων φορέων αναδείχθηκε ως καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχή εφαρμογή των σχεδίων.
«Η άριστη συνεργασία και οι συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί αποτελούν θεμέλιο για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή ενόψει των επικείμενων χειμερινών προκλήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω