Συνέργειες προώθησης γαστρονομικού προορισμού

[χρόνος ανάγνωσης 45 δευτερόλεπτα]

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, υποδέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων του Δήμου Ρεθύμνης, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και τη δυναμική συνεργασία μεταξύ του Σωματείου και της Περιφέρειας Κρήτης.
          Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η ενίσχυση της προβολής των τοπικών προϊόντων και η προώθηση του Ρεθύμνου ως γαστρονομικού προορισμού. Τα μέλη του Σωματείου εξέφρασαν την πρόθεση τους να συνεργαστούν στενά με την Περιφέρεια, μέσα από διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ανάδειξη της κρητικής γαστρονομικής ταυτότητας. 
          Συγκεκριμένα, το Σωματείο δήλωσε την επιθυμία του να συμμετέχει ενεργά στη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής», που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο Ρέθυμνο από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. Στόχος τους είναι να συμβάλουν με προτάσεις και νέες ιδέες στην αναβάθμιση του θεσμού, ενισχύοντας παράλληλα τη σύνδεση της τοπικής γαστρονομίας με τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. 
          Η συνάντηση κατέληξε με τη δέσμευση των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την προβολή της κρητικής κουλτούρας μέσα από τις γεύσεις και τα προϊόντα της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω