Εμβληματικά έργα ΙΤΕ

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 14 δευτ.]

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, επισκέφθηκε το Ηράκλειο Κρήτης για να ενημερωθεί σχετικά με τα ερευνητικά έργα που εκτελεί το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και την πρόοδο των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και το ΕΠΑ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία διοίκησης του ΙΤΕ, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσο Γαϊτάνη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, Καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη, τους Διευθυντές των Ινστιτούτων, ερευνητές, επιστημονικούς συνεργάτες και τον Σύλλογο Εργαζομένων, για να συζητήσουν σχετικά με τα καινοτόμα έργα του ερευνητικού κέντρου.
          Η Υφυπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε τα γραφεία διοίκησης του ΙΤΕ, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Τάσο Γαϊτάνη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη,  τους Διευθυντές όλων των Ινστιτούτων, τους ερευνητές, τους επιστημονικούς συνεργάτες  και τον Σύλλογο Εργαζομένων και ενημερώθηκε για μια σειρά δράσεων καινοτόμων έργων που εκτελεί το ερευνητικό αυτό κέντρο στην Κρήτη.
          Στη συνέχεια, η κυρία Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε το Εργαστήριο Υπερβραχέων Παλμών Λέιζερ, το οποίο αποτελεί μία από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις τεχνολογίας αιχμής και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Κατά τη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων, συζήτησε τα ζητήματα χρηματοδότησης και προσωπικού που απασχολούν τους ερευνητές.
          Η Υφυπουργός, σε δηλώσεις της, τόνισε τη σημασία των έργων του ΙΤΕ για την προώθηση της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης, με χρηματοδότηση ύψους 55 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ειδικά αναφέρθηκε στα έργα που αφορούν την ιατρική ακριβείας και τις εξατομικευμένες θεραπείες για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες.
          Την επίσκεψη της Υφυπουργού υποστήριξαν σημαντικοί παράγοντες του ΙΤΕ, όπως οι Διευθυντές των διαφόρων Ινστιτούτων, οι ερευνητές και εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι την ενημέρωσαν λεπτομερώς για τις δράσεις και τις ερευνητικές προοπτικές του οργανισμού.
          Στη συνάντηση παραβρέθηκαν o Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, οι Διευθυντές των Ινστιτούτων Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) Καθηγητής Γιάννης Βόντας, Πληροφορικής (ΙΠ) Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) Καθηγητής Χαράλαμπος Μακριδάκης, Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) Δρ. Θεόφιλος Ιωαννίδης, Αστροφυσικής (ΙΑ) Καθηγητής Βασίλης Χαρμανδάρης, Γεωενέργειας (ΙΓ) Καθηγητής Ιωάννης Γεντεκάκης, Βιοϊατρικών Ερευνών (ΙΒΕ) Καθηγητής Σάββας Χριστοφορίδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) Δρ. Μανώλης Στρατάκης, ο Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ΙΤΕ Παναγιώτης Καρνιούρας, από το ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗ ΙΤΕ ο Δρ. Κώστας Βαβέκης,  ο Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΙΤΕ (ΣΕΙΤΕ) και Μέλος ΔΣ ΙΤΕ Δρ. Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης και η Πρόεδρος Συλλόγου Ερευνητών ΙΤΕ (ΣΥΛΕΡ ΙΤΕ) και Μέλος ΔΣ ΙΤΕ Δρ. Μαρία Κλάπα, ενώ κατά την επίσκεψή της στο Εργαστήριο Υπερβραχέων Παλμών Λέιζερ / Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Ερευνών Δρ. Παρασκευά (Πάρη) Τζάλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω