[χρόνος ανάγνωσης 51 δευτερόλεπτα]
Σε θετικό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Κυβερνήτη του Νότιου Σινά, Α.Ε Major General Δρ. Khaled Mubarak Hussein Bakri, στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Η συνάντηση, που εστίασε στη διεύρυνση των συνεργασιών Ελλάδας – Αιγύπτου, ανέδειξε τις δυνατότητες στρατηγικής σύμπραξης στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας.
Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος οι αμοιβαία επωφελείς προοπτικές, με στόχο την ενίσχυση των θαλάσσιων διασυνδέσεων και την προώθηση κοινών επενδύσεων, ειδικά στο πεδίο της κρουαζιέρας, που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εκτός από τους δύο βασικούς συνομιλητές, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα, κ. Omar Amer Youssef, καθώς και μέλη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας. Από ελληνικής πλευράς, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι συνεργάτιδες του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων του Υ.ΝΑ.Ν.Π., κυρίες Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και Φιλίτσα Τούτση, η Διευθύντρια Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Σοφία Γιαλούτση, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης Θαλάσσιου Τουρισμού και Θαλάσσιων Τουριστικών Επενδύσεων, κ. Ευσταθία Ρείνου.
Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα για την προώθηση της θαλάσσιας συνεργασίας και του τουριστικού διασυνδετικού ρόλου της Ελλάδας και της Αιγύπτου, δύο χωρών με πλούσια ναυτική παράδοση και στρατηγική γεωγραφική θέση. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας που θα τονώσει τις οικονομίες των δύο χωρών και θα ενισχύσει τη θέση τους ως βασικών πόλων θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο.