Δυναμική παρουσία Κρητών στην FoodExpo

[χρόνος ανάγνωσης 48 δευτερόλεπτα]

Η FOOD EXPO 2025, η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 1.300 εκθέτες από 80 χώρες, παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.  
          Η Κρήτη είχε δυναμική παρουσία στην έκθεση, με πολλές επιχειρήσεις από το νησί να προβάλλουν τα προϊόντα τους. Επιπλέον, τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) της Κρήτης είχαν εξέχουσα θέση στην έκθεση, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την ποιότητα και την αυθεντικότητά τους.  
          Η συμμετοχή των κρητικών επιχειρήσεων στην FOOD EXPO 2025 ανέδειξε την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού και συνέβαλε στην προώθηση των τοπικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο, ανοίγοντας νέους δρόμους για εξαγωγές και συνεργασίες. 
          Ξεχωριστεί στιγμή αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις στη συζήτηση για το ελαιόλαδο του Προέδρου του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, Μανώλη Φραγκάκη και του Διαχειριστή και ιδρυτικού στελέχους του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής – MACC, Μιχάλη Καθαράκη.  Οι ομιλίες τους υπογράμμισαν τη σημασία του κρητικού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.
          Η συμμετοχή της Κρήτης στην FOOD EXPO 2025 επιβεβαιώνει τη δέσμευση των τοπικών επιχειρήσεων για ποιότητα και καινοτομία, ενισχύοντας την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές και προβάλλοντας την κρητική γαστρονομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω