Διεθνή Ανάδειξη Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 33 δευτ.]

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της Κρήτης ως Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026, η Περιφέρεια Κρήτης και η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε κινηματογραφιστές και δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους να συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό Food Film Menu 2025, που διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT). Ελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας και γίνετε μέρος της παγκόσμιας γιορτής πολιτισμού και γαστρονομίας, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της Κρήτης!

Προθεσμία Υποβολής Υποψηφιοτήτων: Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2025
Το Food Film Menu αποτελεί μια ετήσια παγκόσμια πλατφόρμα προβολής περιφερειακών γαστρονομικών κουλτουρών και παραδόσεων, μέσα από σύντομες, δημιουργικές κινηματογραφικές αφηγήσεις. Οι ταινίες που επιλέγονται διαχρονικά συνθέτουν μια μόνιμη συλλογή πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς, προβάλλοντας τον πλούτο και τη μοναδικότητα κάθε περιοχής.

Γιατί να Συμμετάσχετε;
• Προωθήστε τον κρητικό διατροφικό πολιτισμό και τις τοπικές παραδόσεις σε διεθνές επίπεδο.• Αναδείξτε τη σύνδεση φαγητού, πολιτισμού και βιωσιμότητας μέσω της τέχνης του κινηματογράφου.• Γίνετε πρεσβευτές της Κρήτης και της γαστρονομικής της ταυτότητας ως Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026.• Διεκδικήστε διεθνή αναγνώριση μέσω συμμετοχών σε φεστιβάλ κινηματογράφου, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πλατφόρμα του IGCAT.

Θέμα του Διαγωνισμού: Ιστορίες Φαγητού
Από τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές, μέχρι αφηγήσεις για παραγωγούς, σεφ, γαστρονομικές παραδόσεις και καινοτομίες, το πεδίο είναι ανοιχτό για δημιουργικές αφηγήσεις που εξυμνούν τη σχέση του φαγητού με την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά της Κρήτης.
Ενδεικτικές Θεματικές Κατηγορίες:
• Εκπαίδευση για το μέλλον μας 
• Νέοι Σεφ Πρεσβευτές (18-35 ετών) 
• Αναγεννητικά Μονοπάτια στον Τουρισμό 
• Τροφοδοτώντας τον Πλανήτη: Βιωσιμότητα και Διατροφική Ασφάλεια 
• Νέοι Παραγωγοί Τροφίμων (18-35 ετών) 
• Καινοτομία, Δημιουργικότητα και Επιχειρηματικότητα 
• Μαγειρικά Ταξίδια και Διατροφική Κληρονομιά 
• Υγεία και Ευεξία μέσω της Διατροφής 
• Σύνδεση Αστικού και Αγροτικού Περιβάλλοντος 
• Περιβάλλον και Βιωσιμότητα 
• Κατηγορία Νέος/Νέα Σκηνοθέτης/Ιδα (18-35 ετών) 

Όροι Συμμετοχής
• Διάρκεια ταινίας: έως 5 λεπτά.• Όλες οι γλώσσες γίνονται αποδεκτές, με υποχρεωτική προσθήκη αγγλικών υποτίτλων. 
• Επιλέξιμες όλες οι μορφές ταινιών εκτός κινουμένων σχεδίων και έργων με πορνογραφικό ή ακραία βίαιο περιεχόμενο. 
• Οι ταινίες πρέπει να έχουν παραχθεί μετά το 2021. 
• Υποχρεωτική εξασφάλιση δικαιωμάτων μουσικής και αδειών χρήσης εικόνας.

Βραβεία και Προβολή
Οι καλύτερες ταινίες:• Θα συμπεριληφθούν στο μόνιμο Food Film Menu του IGCAT.• Θα προβληθούν σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του IGCAT και των συνεργατών του.• Θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Αγαπημένης Ταινίας του Κοινού μέσω online ψηφοφορίας.

Πώς να Υποβάλετε τη Συμμετοχή σας
1. Διαβάστε προσεκτικά τους.
2. Δημιουργήστε την ταινία σας ακολουθώντας τις προδιαγραφές. 
3. Συμπληρώστε τη [φόρμα υποβολής συμμετοχής] και στείλτε το έργο σας έως 27 Ιουνίου 2025.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω