[χρόνος ανάγνωσης 49 δευτερόλεπτα]
Την έντονη αντίθεσή του στην ενδεχόμενη υποβάθμιση των Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου εκφράζει με επίσημη επιστολή του προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γεώργιο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου τοποθετείται αρνητικά απέναντι στην προοπτική αντικατάστασης των υφιστάμενων Δ.Ο.Υ. από επιμέρους αποκεντρωμένα φορολογικά κέντρα, όπως τα ΕΔΚΕ, ΚΕΒΕΙΣ, ΚΕΦΟΔΕ και ΚΕΦΟΚ.
Όπως σημειώνει, μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνο δεν θα συμβάλει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων και των πολιτών, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει νέα εμπόδια στη λειτουργία τους, υπονομεύοντας τη φορολογική συμμόρφωση και επιτείνοντας τη γραφειοκρατία.
Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ζητά ρητά τη διατήρηση των Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου ως Δ.Ο.Υ. Α’ τάξης, με πλήρες φάσμα αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, καθώς και την ενίσχυσή τους με ανθρώπινο δυναμικό και τους αναγκαίους πόρους. Δηλώνει έτοιμο να συμβάλει με κάθε πρόσφορο τρόπο στον διάλογο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών, καλώντας την ΑΑΔΕ να επανεξετάσει τις σχεδιαζόμενες αλλαγές υπό το πρίσμα των πραγματικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.




