Αποχαιρετισμός στον Κωνσταντίνο Βγόντζα

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 15 δευτ.]

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του Κώστα Βγόντζα, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025. Η απώλεια είναι τεράστια τόσο για την επιχειρηματική κοινότητα όσο και για τον Κρητικό κόσμο εν γένει, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που αποτελούσε υπόδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς, επαγγελματικής αριστείας και βαθιάς αγάπης για την Κρήτη.
Ο Κώστας Βγόντζας, γεννημένος στην Αθήνα το 1968, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1986 στη μονάδα εκτύπωσης της Λυχνία. Μετά τις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφιερώθηκε στην εταιρεία, αποκτώντας σπάνια και ολιστική γνώση σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και παραγωγής—από το μοντάζ και την εκτύπωση μέχρι τη βιβλιοδεσία.

Αυτή η εξειδικευμένη και βιωματική γνώση τον οδήγησε, τα τελευταία χρόνια, στη Διεύθυνση Παραγωγής και Πωλήσεων της Λυχνία. Υπό την καθοδήγησή του, η εταιρεία χάραξε πορεία στρατηγικής ανάπτυξης, υιοθετώντας τεχνολογία αιχμής και προωθώντας συνεχώς νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Η πορεία του αποτελεί παράδειγμα του πώς η διαρκής μάθηση και η πλήρης κατανόηση του αντικειμένου είναι οι βάσεις για την επιτυχημένη επιχειρηματική ηγεσία.

Πέρα από τις επιχειρηματικές του επιτυχίες, ο Κώστας Βγόντζας ήταν ένας ενεργός και παθιασμένος Κρητικός. Το Κρητικό φιλότιμο και η αγάπη για τον τόπο του δεν ήταν απλώς λόγια, αλλά πράξεις. Ήταν σταθερά παρών στα Κρητικά δρώμενα, αναλαμβάνοντας σημαντικούς ρόλους ως Μέλος του ΔΣ της Παγκρητίου, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ιεραπετριτών Αθήνας, Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Χορευτικού Ομίλου «Κρήτες».
Η παρουσία του ήταν πάντα ενισχυτική, φέρνοντας την οργανωτική του ικανότητα και το επιχειρηματικό του πνεύμα στην υπηρεσία του πολιτισμού και της παράδοσης.  

Ο Κώστας Βγόντζας ήταν παντρεμένος με την Ελένη Καλαθά και είχε πέντε παιδιά. Υπήρξε ένα υπόδειγμα οικογενειάρχη, αφοσιωμένος σύζυγος και στοργικός πατέρας. Η απώλειά του σε μία τόσο ευτυχισμένη στιγμή για την οικογένειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Η ζωή του Κώστα Βγόντζα υπήρξε μια σπάνια σύνθεση επιχειρηματικής διορατικότητας, βαθιάς ανθρωπιάς και αδιάλειπτης προσφοράς. Η κληρονομιά του στη Λυχνία, στις Κρητικές Ενώσεις και, κυρίως, στην οικογένειά του, θα παραμείνει ζωντανή.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Αιγάλεω Τετάρτη 1/10 και ώρα 11.00. Η ταφή θα γίνει στο 1ο Κοιμητήριο Αθηνών περίπου στη 13.00. (Θα υπάρχει πούλμαν από την εκκλησία προς το κοιμητήριο και επιστροφή στο Αιγάλεω.)

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας  μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αιωνία του η μνήμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω