
Παγκόσμιος κόμβος κλάδου τροφίμων–ποτών
[χρόνος ανάγνωσης 34 δευτερόλεπτα]
Η SIAL Paris 2026, η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, επιστρέφει από 17 έως 21 Οκτωβρίου 2026 στο Paris Nord Villepinte, ένα εκθεσιακό κέντρο 250.000 τ.μ. που κάθε δύο χρόνια μετατρέπεται στο σημείο όπου χαράσσεται η παγκόσμια στρατηγική του κλάδου.
Με 8.000 εκθέτες από 130 χώρες, η SIAL αποτελεί τον κορυφαίο χώρο συνάντησης για επιχειρήσεις που επιδιώκουν εξωστρέφεια, νέες συνεργασίες και πρόσβαση σε διεθνείς αγορές. Κάθε έκδοση συγκεντρώνει περισσότερους από 295.000 επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων — από αγοραστές και διανομείς έως decision‑makers μεγάλων αλυσίδων και διεθνών brands.
Η έκθεση λειτουργεί ως πραγματικός επιταχυντής εμπορικών συμφωνιών καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές το 83% των αγοραστών προχωρούν σε ολοκληρωμένες συναλλαγές είτε επί τόπου είτε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας τον στρατηγικό της ρόλο στη διεθνή αγορά. Παράλληλα, η SIAL αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο εργαστήριο καινοτομίας, με χιλιάδες νέα προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις που αποτυπώνουν τις τάσεις της επόμενης διετίας.
