Save the Date 27/02/2027

Κρητική εμπειρία οινοτουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 33 δευτ.]

Η Κρήτη συμμετέχει δυναμικά στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, με 21 οινοποιεία, μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete να υποδέχονται τους επισκέπτες την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 17:00. Η ημέρα αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση προς κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν τον κρητικό αμπελώνα, τους ανθρώπους της οινοπαραγωγής και τις αυθεντικές εμπειρίες που συνθέτουν τη σύγχρονη οινική ταυτότητα του νησιού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού,που εορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, έχει εξελιχθεί σε θεσμό που αναδεικνύει τον ελληνικό αμπελώνα και ενισχύει την εξωστρέφεια των οινοποιείων της χώρας. Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete, συμμετέχει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού και στην προβολή της οινικής κουλτούρας του νησιού.

21 οινοποιεία σε όλη την Κρήτη ανοίγουν τις πόρτες τους  

Από τα Χανιά και το Ρέθυμνο έως το Ηράκλειο και το Λασίθι, οι φίλοι του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, να ξεναγηθούν στους χώρους των οινοποιείων και να δοκιμάσουν κρασιά που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και την ποικιλομορφία του κρητικού αμπελώνα. Πολλά οινοποιεία εμπλουτίζουν την ημέρα με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας τη γευσιγνωσία με την τέχνη, τη δημιουργία, τη μουσική και την οικογενειακή ψυχαγωγία.

Διαγωνισμός φωτογραφίας από το Wines of Crete  

Η γιορτή του κρητικού οινοτουρισμού συνεχίζεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από έναν διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει το Wines of Crete. Οι επισκέπτες καλούνται να μοιραστούν τις αγαπημένες τους στιγμές από τις επισκέψεις στα οινοποιεία της Κρήτης, ανεβάζοντας φωτογραφίες σε story ή δημοσίευση στο Instagram την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και για 24 ώρες, χωρίς να εμφανίζεται συγκεκριμένη επωνυμία κρασιού ή οινοποιείου, και κάνοντας tag τον λογαριασμό @WinesOfCrete.

Έξι νικητές θα κερδίσουν από δύο φιάλες κρητικού κρασιού, προσφορά του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2026, ενώ η παραλαβή των δώρων θα γίνεται από τα γραφεία του Δικτύου στο Συνεδριακό Κέντρο «Δίας» στις Αρχάνες Ηρακλείου.  

Οι όροι συμμετοχής δίνουν έμφαση στην αυθεντικότητα, την πρωτοτυπία και τον σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, ενώ κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία φωτογραφίες, κερδίζοντας όμως μόνο μία φορά.  

Μια πρόσκληση να γνωρίσετε τον τόπο πίσω από το κρασί   

Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τόπο πίσω από κάθε ετικέτα, τους ανθρώπους που δημιουργούν το κρασί και την παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους, να ανακαλύψουν τα συμμετέχοντα οινοποιεία και να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, γεύσης και πολιτισμού.

Επισκέψιμα οινοποιεία  

ΧΑΝΙΑ  
Οινοποιείο Αγίας Τριάδας
Αμπελώνες Καραβιτάκης
• Η επίσκεψη πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού.
Οινοποιείο Ντουράκης

ΡΕΘΥΜΝΟ  
Οινοποιείο Ζουμπεράκης
Οινοποιείο Κλάδος

ΛΑΣΙΘΙ  
Κτήμα Τοπλού   

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  
DAF Wines by Ferniki Douloufaki   
Οινοποιείο Βεργίτση   
Οινοποιείο Silva-Δασκαλάκη    
Οινοποιείο Διαμαντάκης
• Masterclass “Behind the scenes: Από το βαρέλι στο μπουκάλι”Φτιάξε το δικό σου χαρμάνι.Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς γεννιέται ένα σπουδαίο κρασί; Πώς διαφορετικές ποικιλίες ενώνονται για να δημιουργήσουν την τέλεια ισορροπία γεύσης και αρωμάτων; Το χαρμάνι δεν είναι απλώς ανάμειξη ποικιλιών· είναι τέχνη, αρχιτεκτονική και ένστικτο.Σας προσκαλούμε σε ένα Masterclass αφιερωμένο στα μυστικά των χαρμανιών. Μαζί με τον οινολόγο μας, κ Ζαχαρία Διαμαντάκη, θα βουτήξουμε στα άδυτα της παραγωγικής διαδικασίας, θα αναλύσουμε τη δομή των κρασιών και θα ξεκλειδώσουμε τη φιλοσοφία πίσω από τις πιο εμβληματικές ετικέτες μας. Ιδανικό για λάτρεις του κρασιού που θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις και τον ουρανίσκο τους. (Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.)
Οινοποιείο Διγενάκης   
Οινοποιείο Ευφροσύνη  
• 13:00–15:00 | Παρουσίαση και γευσιγνωσία παλαιότερων εσοδειών από επιλεγμένες ετικέτες.  
Οινοποιείο Ζαχαριουδάκης  
ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική   
Οινοποιείο Λυραράκης  
• Εργαστήρι πηλού για παιδιά στις 12:00 και στις 14:00. Απαιτείται προκράτηση από τους επισκέπτες.
Κτήμα Μενεξές  
Οινοποιείο Moinoterra  
• Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με τον Κωστή Γριβάκη, 11:00–13:00.

Παρουσίαση έργων του Δημήτρη Μπουνάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.  
Κτήμα Πατεριανάκη  
Οινοποιείο Τιτάκη  
• Μουσική κάλυψη της εκδήλωσης από τους Efthimios & M4r (M4rx).
• Εικαστική έκθεση «Alice in Wineland by nekworld» της Νεκταρίας Σταυριανουδάκη, στο κελάρι.  
• Paint & Workshop από το Εργαστήριο Ιδεών και την εικαστικό Πόπη Φασουλάκη.  
• Παρουσία της καντίνας «Το Ψωμάκι» στον χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
• Ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες.   
Οινοποιείο Φραγκόσπιτο   
Κτήμα Scalarea

Χορηγούμενο
AKTINOVOLIA
Χορηγούμενο
Cargo
Προσφορά B Προσφορά C
Προσφορά Α Προσφορά B Προσφορά C
Hide Ads for Premium Members by Subscribing
Hide Ads for Premium Members. Hide Ads for Premium Members by clicking on subscribe button.
Subscribe Now