Ροή Ειδήσεων

Έγκλημα στην Πάρνηθα

Μαίνεται ανεξέλεγκτα η νέα πυρκαγιά στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας στα πρώην Βασιλικά κτήματα που πήρε γρήγορα διαστάσεις προς τη Δροσοπηγή και το Κατσιμίδι και προς στιγμήν πέρασε την Εθνική Οδό στα διόδια των Αφιδνών, όπου και ανακόπηκε άμεσα. Εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που υπήρχαν ήδη σε διασπορά στην ευρύτερη περιοχή, τώρα συνολικά επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επιπρόσθετα 40 πυροσβέστες από Κύπρο, 150 οχήματα, και μέχρι το τελευταίο φως επιχειρούσαν 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για εναέριο συντονισμό. Το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Για την προστασία του πληθυσμού, άμεσα, μέσω του 112 αποστάλεισαν 5 μηνύματα. Το πρώτο στις 14:20 για την εκκένωση των οικισμών Δροσοπηγή και Ιπποκράτειος Πολιτεία, το δεύτερο 14:40 έδινε οδηγίες στους κατοίκους του Κρυονερίου για την προστασία των κατοικιών τους και το τρίτο μήνυμα στις 17:05 για την εκκένωση της Δροσοπηγής. Επίσης, μήνυμα απεστάλη στις 18.45 για την εκκένωση των περιοχών Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες, και στις 18.50 για την Ιπποκράτειο Πολιτεία ξανά.
Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων από τον Άγιο Στέφανο, κατευθύνεται προς το Καπανδρίτι, ενώ απειλούνται κατοικίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω