Έλεγχος διασποράς λοιμώξεων εποχής COVID-19

Το βιβλίο «Περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς των λοιμώξεων στην εποχή της COVID-19» της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσιάζεται σε εκδήλωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου οδός Κορωναίου 9, στην αίθουσα «Καστελλάκη».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Λάμπρος Βαμβακάς, επισημαίνει ότι πρόκειται για το βιβλίο του Υγιεινολόγου Δρ. Αντώνη Παπαδάκη και του Χημικού Πολυμερών Υλικών Δρ. Ελευθερίου Κουφάκη, το οποίο αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση των Περιβαλλοντικών μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων στη χώρα μας.
Συμπεριλαμβάνει δε, όλες τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου υγείας που αφορούν την πανδημία. Το εγχειρίδιο είναι χρήσιμο τόσο για τα στελέχη των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και λοιπών φορέων και επαγγελματιών όσο και για τους πολίτες.
Τα έξι κεφάλαια του βιβλίου είναι: «Γνωρίζοντας τον ιό SARS-CoV-2 και τους τρόπους μετάδοσής του, Νόσος COVID-19, Περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς της λοίμωξης COVID-19. Καθαρισμός Απολύμανση. Βιοκτόνα -Νομοθεσία – Υγεία και ασφάλεια χρήσης. Διαχείριση των Αποβλήτων».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΟΥΜΠΟΥΝΗΣ, Αν. Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Καθηγητής  Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθυντής Εργαστηρίου Υγιεινής & Προστασίας Περιβάλλοντος.
ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΛΑΚΗ, Αν. Καθηγήτρια Μικροβιολογίας – Ανθρωποζωονόσων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστ. Υπεύθυνη Περιφερειακού Εργαστηρίου  Δημόσιας Υγείας Κρήτης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΥΝΟΣ, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας.
Σημειώνεται ότι το βιβλίο διανέμεται δωρεάν από την Περιφέρεια Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω