Ροή Ειδήσεων

Έναρξη συνομιλίες Γερμανίας – Ρωσίας

Με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021.
Ο Ρώσος Πρόεδρος επισήμανε: «Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας παραμένει ένας από τους κύριους εταίρους της Ρωσίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον κόσμο, και οι προσπάθειές σας ως Ομοσπονδιακή Καγκελάριος τα τελευταία 16 χρόνια συνέβαλαν σημαντικά σε αυτό.
Σε επίπεδο χώρας, η Γερμανία είναι ο δεύτερος εμπορικός και οικονομικός εταίρος μας μετά την Κίνα. Παρά τη σοβαρή ύφεση το 2020, έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα διπλάσια αύξηση στο εμπόριο τους πρώτους έξι μήνες του 2021. Όλες οι κοινές μορφές είναι σε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων ομάδων και φόρουμ.
Το έτος της Γερμανίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρωσία, ένα έτος που συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη. Έχουμε συνεχώς επικοινωνία μέσω τηλεφώνου.»
Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε: «Παρόλο που έχουμε τις διαφορές μας, νομίζω ότι είναι καλό να μιλάμε μεταξύ μας και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε επαφή και να συνεχίσουμε να μιλάμε.
Όπως είπα, έχουμε πολλά να συζητήσουμε, συμπεριλαμβανομένων των διμερών σχέσεων και πολλά θέματα της διεθνούς ατζέντας. Αναφέρατε ήδη τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Υπάρχει επίσης το Αφγανιστάν, οι εμπορικές μας σχέσεις, η συνεργασία μας και το έτος της Γερμανίας στη Ρωσία που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα.»
Επίσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν  εξέφρασε φόβους για διασυνοριακή τρομοκρατία, στηλιτεύοντας την Δύση για επιβολή ξένων αξιών και την «επιθυμία οικοδόμησης δημοκρατιών σε άλλες χώρες σύμφωνα με το πρότυπο κάποιου άλλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω