Ροή Ειδήσεων

Ανάπλαση Δημοτικού Κήπου

Εκκινούνται τα έργα για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χανίων με στόχο τη διατήρηση της ιστορικότητας του Κήπου και ταυτόχρονα τη βελτίωση της προσβασιμότητας, καθώς και να τον κάνει πιο ελκυστικό στα παιδιά, στις οικογένειες, που αναζητούν ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής. Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης με προϋπολογισμό έργου που ανέρχεται στο ποσό των 841.152 ευρώ, με ΦΠΑ.
Το έργο ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χανίων και περιλαμβάνει:
• Υψομετρική ενοποίηση των επιπέδων κίνησης (χωμάτινες διαδρομές) με τις επιφάνειες πρασίνου και την επίστρωσή τους με νέο φυσικό υλικό πλήρως προσβάσιμο (χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο με κεντρικό οδηγό όδευσης τυφλών).
• Απομάκρυνση των κλουβιών έκθεσης ζώων και διαμόρφωση στους χώρους αυτούς νέων χρήσεων (χώρος παιχνιδιού και αναψυχής) και νέων φυτεύσεων.
• Οργάνωση εξωτερικών χώρων υφιστάμενων κτισμάτων, έτσι ώστε να αναδεικνύονται (ιστορικό καφέ) και να εμπλουτίζονται οι λειτουργίες τους (εξωτερικές εκδηλώσεις βιβλιοθήκης και εκπαιδευτική λειτουργία φυτωρίου).
• Ενίσχυση φυσικού πράσινου περιβάλλοντος με καθαρισμούς, νέες φυτεύσεις, οργανωμένο δίκτυο άρδευσης και οργανωμένη θέση εργασίας για τη συντήρηση του πάρκου.
• Ανασχεδιασμό περιοχής παιχνιδιού και δημιουργία και νέων περιοχών θεματικών ανά ηλικία και ανά δραστηριότητα.
• Εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού και κατάλληλου σύγχρονου φωτισμού και διαμόρφωση σε υφιστάμενη μονάδα νέου wc AμεA για τους επισκέπτες του πάρκου.
• Διάνοιξη μιας ακόμα εισόδου από την οδό Χ. Πλουμιδάκη, προσβάσιμη και σε άμεση επαφή με το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον ανάδοχο εργολάβο παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, των Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Μιχάλη Καλογριδάκη και Μιχάλη Τσουπάκη, αντίστοιχα.
Της υπογραφής της σύμβασης προηγήθηκε η παρουσίαση του έργου με φωτογραφικές αποτυπώσεις από την Αρχιτέκτονα, στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Αφροδίτη Παπαδάκη και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω