Ανασχεδιασμός κυκλοφοριακών κόμβων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ο ανασχεδιασμός τριών σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων της πόλης, στη συμβολή των οδών Πετράκη-Ρεστιβάκη και Λ. 62 Μαρτύρων, στη συμβολή της Σοφοκλή Βενιζέλου με την Αχαιών και στη συμβολή των οδών Χριστομιχάλη Ξυλούρη και Παπαγιάννη Σκουλά, Αγίου Ιωάννη Χωστού και Λυκείου.
          Ειδικότερα, στην περίπτωση του κόμβου της Λ. 62 Μαρτύρων και με στόχο να αποκατασταθεί η λεωφόρος ως κεντρική αρτηρία της πόλης με συνεχή κυκλοφοριακή ροή, προβλέπεται μεταξύ άλλων η ανακατασκευή του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου σε νέα θέση, μετατοπισμένη δυτικά, η δημιουργία διαβάσεων και η επέκταση των πεζοδρομίων. Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας αναμένεται να διευκολύνουν οι φωτεινοί σηματοδότες που θα τοποθετηθούν στο σημείο.
          Στον κόμβο της συμβολής των οδών Σ. Βενιζέλου και Αχαιών μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου με δύο ρεύματα κυκλοφορίας εντός της κυκλικής πορείας, διεύρυνση πεζοδρομίων και δημιουργία δικτύου διάβασης πεζών. 
          Για την περίπτωση ανασχεδιασμού του κόμβου στον Άγιο Ιωάννη Χωστό ο σχεδιασμός που προβλέπεται επαναπροσδιορίζει τις φορές κατεύθυνσης των οδών που συμβάλλουν σε αυτόν και ρυθμίζει την ασφαλή κίνηση πεζών και ΑΜΕΑ με τη δημιουργία διαβάσεων και επέκτασης πεζοδρομίων. 
          Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε επίσης η μελέτη ανασχεδιασμού του κόμβου στη συμβολή των οδών Κλεισούρας, Χαράλαμπου Παπαδάκη, Αρχελάου και Αϊδινίου, Χαράλαμπου Παπαδάκη και Νίκου Κρασαδάκη καθώς και ο ανασχεδιασμός δέκα διασταυρώσεων με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την ασφαλέστερη διάβαση πεζών και ΑμεΑ.
Πρόκειται για τις διασταυρώσεις:
Μελίνας Μερκούρη και Λευθεραίου & Παπανδρέου 
Α. Παπανδρέου και Ατλαντίδος και Ικτίνου 
Α. Παπανδρέου και Πετρακογιώργη και Αντιόχειας 
Ιτάνου και Σεμέλης 
Ιτάνου και κυράς Κω 
Ανθέων και Τυμπακίου 
Ανθέων και Εθνομαρτύρων και Κρίνων 
Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μνησικλή 
Ελευθέρνης και Ισαύρων 
Μεταξάκη και Νίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω