Ανοίγουν Γυμνάσια – Λύκεια

Ανοίγουν τα Γυμνάσια και Λύκεια την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2022 με απόφαση της κυβέρνησης.
Επισημαίνεται ότι η επιστροφή στις τάξεις, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, θα εφαρμόζουν όλα τα μέτρα πρόληψης όπως περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου.
Συγκεκριμένα:
• Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
• Τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.
• Οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες.
•Η χρήση αντισηπτικών.
• Οι σχολαστικοί καθαρισμοί.
• Οι τακτικοί αερισμοί των χώρων.
• Τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
• Οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα.
• Οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.
Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό. Ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.
Διευκρινίζεται ότι στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, τα Λύκεια θα λειτουργούν για την ώρα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. Τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.
Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.
Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η διαδικασία είναι δυναμική, τα δεδομένα της πανδημίας εξετάζονται διαρκώς και προσαρμόζονται αναλόγως και οι αποφάσεις μας για τα επόμενα βήματα.
Επιπλέον φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω