Αρνητικό τουριστικό παράδειγμα Ισπανίας

του Νικόλαου Χαλκιαδάκη*

Βλέπουμε όλοι με αγωνία, ότι οι ξένες κυβερνήσεις, Αγγλία, Γερμανία δεν διστάζουν, εν ριπή οφθαλμού και χωρίς καμία προειδοποίηση, να αποκλείσουν ολόκληρες χώρες, να επαναφέρουν την καραντίνα σε ένα βράδυ, και να αναγκάσουν του Ταξιδιωτικούς οργανισμούς, να ακυρώσουν όλα τα προγράμματά τους.
Το παράδειγμα της Ισπανίας δείχνει ότι παρότι το πρόβλημα δεν ήταν στα νησιά τους, οι Άγγλοι απόκλεισαν ολόκληρη την Ισπανία, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς κανένα δισταγμό.
Αυτή την στιγμή βλέπουμε στην Ελλάδα μια μικρή έξαρση στα κρούσματα, με βασικό επίκεντρο την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Για να μην γίνουμε Ισπανία και καταστρέψουμε σε μια ημέρα όλη αυτή την προσπάθεια, πρέπει έγκαιρα να «σφίξουν» τα λουριά στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.
Θα είναι άδικο όλα τα νησιά μας, αλλά και ιδιαιτέρως η Κρήτη, με λιγότερα από 50 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και με όλη αυτή την προσπάθεια όλων των φορέων στον Τουρισμό, που όλοι γνωρίζουμε, πόσο συμμετέχει στην Εθνική Οικονομία, να κλείσει και να αποκλειστεί με καραντίνες από Άγγλους και Γερμανούς, εξαιτίας των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι χώρες δεν κάνουν διακρίσεις και βλέπουν την Ελλάδα έως ένα σύνολο.
Είτε παρακαλώ πολύ παίρνετε άμεσα μέτρα για τις 2 μεγάλες πόλεις της χώρας μας, είτε σύντομα, φοβάμαι, ότι μπορεί να χάσουμε τουριστικά ολόκληρη την Ελλάδα.
Τα 52 κρούσματα εχθές ήταν ένα μεγάλο καμπανάκι!
Μην ξυπνήσουμε μια ημέρα και έχουμε 100-200 κρούσματα και μετά αποφασίσουμε να δράσουμε.
Θα είναι πολύ αργά!
Παρακαλώ δράστε τώρα, άμεσα, προστατεύστε την χώρα μας, τον Τουρισμό μας, την Οικονομία μας και τον κόπο και την προσπάθεια Όλων μας!

*Ο Νικόλαος Χαλκιαδάκης, είναι πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω