Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη το 2021

«Προκειμένου να προχωρήσουμε, πρέπει προηγουμένως να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αποτιμήσουμε αυτό που συνέβη την προηγούμενη δεκαετία. Μετά θα πρέπει να αναλύσουμε την τρέχουσα κατάσταση και στη συνέχεια να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε πολιτικές για το είδος του τουρισμού που θέλουμε να έχουμε τα προσεχή χρόνια.» τόνισε η κα Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), μιλώντας στην 100η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (European Travel Commission – ETC), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 32 Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού.
Ακόμη η κα Γκερέκου έθεσε ζητήματα προσαρμογής της τουριστικής βιομηχανίας ενόψει του 2021 και παρουσίασε τις προτεραιότητες του ΕΟΤ για την «επόμενη μέρα» του ελληνικού τουρισμού. Ειδικότερα υπογράμμισε «Ο τουρισμός βρισκόταν σε διαδικασία προσαρμογής προ του Covid-19, ενώ πλέον έπειτα από τις συνέπειες της πανδημίας επιταχύνονται αλλαγές που αφορούν τη μορφή ενός νέου τουριστικού μοντέλου».
Ακόμη επισήμανε πως «η εξέλιξη αυτή αφορά σε μία νέα μορφή της τουριστικής-ταξιδιωτικής εμπειρίας, πέραν του παραδοσιακού πλαισίου των διακοπών, και άπτεται πολλών παραμέτρων, όπως του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της γαστρονομίας και συνολικά της αειφορίας. Ο διεθνής ταξιδιώτης επιδιώκει πλέον μια συνολική εμπειρία με έμφαση στα θέματα υγείας και ασφάλειας, αλλά και παροχής ποιοτικότερων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, πέραν του καθιερωμένου μοτίβου του ήλιου και της θάλασσας».
Τέλος ανέφερε «Ως ΕΟΤ κινούμαστε ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση, με στόχο μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη το 2021 και τα επόμενα χρόνια προς ένα νέο τουριστικό μοντέλο έως το 2030».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω