Ροή Ειδήσεων

Γενική Συνέλευση ΠαΔΕΕ

Στη Βουλή των Ελλήνων θα διεξαχθούν οι εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) το διάστημα 28-30 Ιουλίου. Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης και θα συμμετάσχουν 39 βουλευτές ελληνικής καταγωγής από 8 χώρες Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Καναδάς, Κένυα, Σουηδία.
Στην ΠαΔΕΕ μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών και συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης και έκτοτε υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων.
Κατά την έναρξη των εργασιών, την Τετάρτη 28 Ιουλίου, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κ. Τασούλας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και η Αντικυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ κ. Ελένη Κουναλάκη. Ηχογραφημένα μηνύματα προγραμματίζεται να απευθύνουν οι ομοσπονδιακοί βουλευτές ΗΠΑ κ.κ. Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Τις εργασίες θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.
Σε ξεχωριστή ενότητα θα συζητηθούν θέματα Διασποράς Ελλάδας και Κύπρου με την παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κωνσταντίνου Βλάση και του Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου.
Προγραμματίζεται επίσης κοινή συνεδρίαση της ΠαΔΕΕ με την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, υπό τον Πρόεδρό της κ. Σάββα Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της οποίας θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ι. Χρυσουλάκης. Στις εργασίες έχουν επίσης προσκληθεί να μιλήσουν και να ενημερώσουν για θέματα της αρμοδιότητάς τους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θ. Θεοχάρης.
Τα μέλη της ΠαΔΕΕ θα γίνουν δεκτά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα επισκεφθούν και το Υπουργείο Άμυνας, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Κ. Φλώρο. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Συνέλευσης, τα μέλη του οποίου θα γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω