Ροή Ειδήσεων

Γιώργης Χ. Μαρινάκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης

Γεννήθηκε το 1957. Από το 1975 έως το 1980 σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα.
Από το 1982 εργάζεται ως δικηγόρος στο Ρέθυμνο και διετέλεσε Ταμίας και Γενικός Γραμματέας στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου.
Υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση από το 1998. Αρχικά με την ιδιότητα του Νομαρχιακού Συμβούλου και του Αναπληρωτή Νομάρχη και στη συνέχεια με αυτή του Δημοτικού Συμβούλου.
Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Αντίληψη για το Ρέθυμνο» εξελέγη το 2007 και διατελεί μέχρι και σήμερα Δήμαρχος Ρεθύμνης.
Παράλληλα, είναι Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης), του Σ.Ε.Δ.Η.Κ. (Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης). Επίσης, είναι μέλος της Επιτροπής «Οικονομικών των Ο.Τ.Α» της ΚΕΔΕ και της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης.
Τα προηγούμενα χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης) και Αντιπρόεδρος Π.Ε.Δ. Κρήτης.
Είναι παντρεμένος με την Συμβολαιογράφο Ρεθύμνου Αναστασία Γεωργίου Δρανδάκη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, το Χάρη, απόφοιτο Νομικής Σχολής και το Γιώργo φοιτητή στη Νομική Σχολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω