Ροή Ειδήσεων

Δημήτρης Η. Βασιλείου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

BEng, MSc
Επιχειρηματίας Τροφίμων και ΓαστροΤουρισμού

Ο Δημήτρης Η. Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1982, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός (με ειδικότητα στη Διοίκηση Παραγωγής) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ακολούθως, το 1990 απέκτησε Master in Management Science από το Cranfield University (UK), με εξειδίκευση στις ολοκληρωμένες μεθοδολογίες ανάπτυξης προϊόντων (QFD).
Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, συμμετείχε σε έργα στην Αγγλία και το Ουζμπεκιστάν.
Γυρίζοντας στην Ελλάδα, το 1994, εργάστηκε σε εταιρίες Συμβούλων Επιχειρήσεων στη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων υποδομής, Προγραμμάτων Περιφερειακής Ανάπτυξης και μεγάλων βιομηχανικών επενδύσεων.  
Το διάστημα 2005-2007 ήταν υπεύθυνος Ιδιωτικών Έργων και προγραμμάτων περιφερειακής ανάπτυξης με την ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, θυγατρική του ΕΟΤ και ακολούθως συμμετείχε ως στέλεχος και εταίρος σε εταιρίες Συμβούλων Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων, Συνεδρίων και Κινήτρων, συνεισφέροντας και σε έργα ανάπτυξης και προώθησης Προορισμών.
Με αυτή την εμπειρία δημιούργησε αρχικά το Δίκτυο «Αυθεντική Πελοπόννησος» και στη συνέχεια, το 2017, την  «AUTHENTIC GREECE», για τη χρήση των Επώνυμων Τοπικών προϊόντων ως εργαλείο marketing ανάδειξης Ξενοδοχείων και Προορισμών. Το concept αναδεικνύεται πλέον με το συλλογικό έργο “ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ”, του οποίου είναι Project Manager και αποτελεί μια συνεργασία με την ΠΟΞ, την ΠΟΔΙΞ και την υποστήριξη πολλών ακόμη φορέων και υπουργείων από το χώρο του τουρισμού και των τροφίμων (Λέσχη Αρχιμαγείρων, WeDoLocal, ΤΟΠελ, ΣΕΒΕ, ΣΕΒΙΤΕΛ κλπ).
Είναι δημιουργός Συνεδρίων Προσωπικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Τουρισμού και συγγραφέας 2 βιβλίων, ενώ συμμετέχει σε Συλλόγους και Ερευνητικές ομάδες με αντικείμενο το Περιβάλλον, την Αειφορία και τη Διαχείριση Προορισμών. Έχει διδάξει σε ΚΕΚ, Κολλέγια και σεμινάρια, ενώ αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα για θέματα Αυθεντικότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω