Ροή Ειδήσεων

Διαχείριση υδάτων Κρήτης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο, με θέμα «Διαχείριση νερού στην Κρήτη – εγγειοβελτιωτικά έργα – αντιπλημμυρική προστασία. Προσαρμογή στα νέα δεδομένα». Στην σύσκεψη θα παραστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπως και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
          Σκοπός της συνάντησης είναι η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων για την συλλογική αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με την άρδευση των καλλιεργειών, την επάρκεια του νερού για την γεωργία, τις υποδομές και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
          Η θεματολογία της συζήτησης περιλαμβάνει την επισκόπηση των τρεχουσών προκλήσεων και την απεικόνιση των αναγκών σε άρδευση και σε συνδυασμό με τα είδη καλλιέργειας. Την έκταση των προβλημάτων και των επιπτώσεών τους. Την καταγραφή των διαθέσιμων υδατικών πόρων για γεωργική χρήση καθώς και τις υπάρχουσες υποδομές. Τις προδιαγραφές που έχουν, την παλαιότητα και τα έργα σε εξέλιξη. Την πορεία μελετών και έργων, τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα δίκτυα άρδευσης καθώς και τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.
          Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης, εκπροσώπων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, των Δήμων, υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και εκπροσώπων και εμπειρογνωμόνων της ολλανδικής εταιρείας HVA International, η οποία διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία στην διαχείριση νερού πολύπλοκων αρδευτικών έργων και εκπονεί το master plan για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
          Σημειώνεται ότι η HVA International, ιδρύθηκε το 1879 στην Ολλανδία, είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη γεωργική εταιρεία και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων με μακρά ιστορία στην ανάπτυξη έργων γεωργίας μεγάλης κλίμακας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω