Διεθνής αναγνώριση ΕΛΜΕΠΑ

Διεθνής αναγνώριση κατέκτησε το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) για το ερευνητικό πρόγραμμα «Mastering Energy Supply focusing on Isolated Areas – MESfIA». Το έργο συντονίζεται από το ΕΛΜΕΠΑ και τον Επίκουρο καθηγητή Αντώνιο Τσικαλάκη του τμήματος ΗΜΜΥ.
          Ανάμεσα στους κυριότερους στόχους του έργου είναι η ενσωμάτωση των μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και η προαγωγή γνώσεων επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
          Στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκαν 5 ενημερωτικές ημερίδες (Workshops) από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τα μέσα Απριλίου 2022 με εμπλεκόμενους φορείς τόσο από την Ε.Ε. όσο και από χώρες της Ν.Α. Ασίας.
Συγκεκριμένα, στην 3η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την 5η Απριλίου 2022 στην Ταϋλάνδη, ο καθηγητής Ιωάννης Κατσίγιαννης, παρουσίασε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας (resiliency) των Ηλεκτρικών Δικτύων. Ενώ στην 4η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη την 7η Απριλίου, ο κ. Εμμανουήλ Καραπιδάκης του τμήματος ΗΜΜΥ και διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του ΕΛΜΕΠΑ, παρουσίασε την εκτιμώμενη συνεισφορά των Διατάξεων Αποθήκευσης και των Υβριδικών Σταθμών στη λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κρήτης. Παράλληλα δόθηκε έμφαση σε σύγχρονα θέματα φωτισμού (αυτοματισμός, ευφυής φωτισμός).
          Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε στα πλαίσια της Δράσης ERASMUS+ και έχει στόχο να αναπτύξει εκπαιδευτικές δράσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο με στόχο την αντιμετώπιση Ενεργειακών Προβλημάτων Απομονωμένων και Νησιωτικών Περιοχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω