Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ελληνική μουσική δημιουργία  έχει αφετηρία την Κρήτη και δίνει την δυνατότητα στους απανταχού Έλληνες, νέους συνθέτες, να δημιουργήσουν  μουσικά έργα. Η Περιφέρεια Κρήτης, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου συνεργάζονται για την υλοποίηση του διαγωνισμού σύνθεσης έργων για δύο πιάνα.
          Ο Διαγωνισμός Σύνθεσης «Θόδωρος Αντωνίου», αφιερωμένος στη μνήμη του διεθνώς αναγνωρισμένου και πολυβραβευμένου εκλιπόντα συνθέτη,  έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε Έλληνες νέους συνθέτες  που ζουν στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο να συνθέσουν έργα για δύο πιάνα, προάγοντας την σύγχρονη μουσική δημιουργία και εμπλουτίζοντας το ήδη σημαντικό ρεπερτόριο για αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό.
          Τρεις πόλεις θα φιλοξενήσουν την ερμηνεία των βραβευθέντων έργων. Το Ηράκλειο θα δώσει τη σκυτάλη στην Αθήνα με την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στη συνέχεια η συναυλία θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, στο Hellenic Center.
          Τα μέλη της κριτικής επιτροπής με σημαντικό έργο και διεθνή αναγνωρισιμότητα στον κόσμο της σύγχρονης μουσικής είναι
Γιώργος Κουμεντάκης, Συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Ιωσήφ Παπαδάτος, Συνθέτης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Μηνάς Μπορμπουδάκης, Συνθέτης.
Ερατώ Αλακιοζίδου, Πιανίστα.
Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Συνθέτης, Πιανίστας.
H επιτροπή θα επιλέξει 6 έργα τα οποία θα περάσουν στο τελικό στάδιο. Τα έργα αυτά θα ερμηνευτούν ζωντανά σε συναυλία ανοιχτή στο κοινό στο Ηράκλειο, με παρουσία της κριτικής επιτροπής η οποία θα απονείμει τρία βραβεία, που θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα των 1.500, 1.000 και 500 ευρώ αντιστοίχως.
Επίσης θα αποδοθούν έπαινοι στα 3 υπόλοιπα έργα, καθώς και βραβείο κοινού.
Τα έργα θα ερμηνευτούν  από το διεθνώς αναγνωρισμένο και πολυβραβευμένο πιανιστικό ντούο «Αντίθεσις», που αποτελείται από τους μουσικούς Πέτρο Μόσχο και Δημήτρη Καρύδη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο https://gcu-hpf.com/

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω