Ροή Ειδήσεων

Εκταμίευση δανείων SURE

Την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε 14,14 δισ. ευρώ σε 12 κράτη μέλη της ΕΕ, με την έβδομη δόση χρηματοδοτικής στήριξης στο πλαίσιο του μέσου SURE. Στο πλαίσιο των σημερινών πράξεων δανεισμού, το Βέλγιο έλαβε 2 δισ. ευρώ, η Βουλγαρία 511 εκατ. ευρώ, η Κύπρος 124 εκατ. ευρώ, η Ελλάδα 2,54 δισ. ευρώ, η Ισπανία 3,37 δισ. ευρώ, η Ιταλία 751 εκατ. ευρώ, η Λιθουανία 355 εκατ. ευρώ, η Λετονία 113 εκατ. ευρώ, η Μάλτα 177 εκατ. ευρώ, η Πολωνία 1,56 δισ. ευρώ, η Πορτογαλία 2,41 δισ. ευρώ και η Εσθονία 230 εκατ. ευρώ.
Η Βουλγαρία και η Εσθονία λαμβάνουν χρηματοδότηση στο πλαίσιο του SURE για πρώτη φορά. Ενώ οι άλλες δέκα χώρες της ΕΕ έχουν ήδη λάβει δάνεια στο πλαίσιο του SURE.
Τα δάνεια προορίζονται για κάλυψη δαπανών που συνδέονται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών συστημάτων μειωμένου ωραρίου εργασίας και άλλων παρόμοιων μέτρων που έχουν θεσπίσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μεταξύ άλλων και για τους αυτοαπασχολουμένους. Των σημερινών εκταμιεύσεων προηγήθηκε η έκδοση του έβδομου κοινωνικού ομολόγου στο πλαίσιο του μέσου SURE της ΕΕ, το οποίο προσήλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον των επενδυτών παρά τις δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά της τελευταίες ημέρες. Με αυτή την εκταμίευση στο πλαίσιο του SURE, η ΕΕ έχει χορηγήσει σχεδόν 90 δισ. ευρώ σε συνακόλουθα δάνεια. Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που ζήτησαν να υπαχθούν στο πρόγραμμα έχουν λάβει μέρος ή το σύνολο του ποσού που αιτήθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω