Ελληνογερμανική Συνεργασία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Νέο τριετές ελληνογερμανικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Το πρωτόκολλο υπέγραψαν από την πλευρά του υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (ΓΓΕΕΚΔΒΜΝ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Δρ. Γεώργιος Βούτσινος και από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ο Γενικός Διευθυντής, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο επισημαίνει πως το τριετές Πρωτόκολλο Συνεργασίας, το οποίο έρχεται να επισφραγίσει τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας, ήδη από το 2012, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, προβλέπει μια σειρά από ζητήματα που αφορούν:
• Στη συνεργασία των δύο φορέων με σκοπό την ανάδειξη ειδικοτήτων κατάρτισης και το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων και επιμορφωτικών δράσεων προσαρμοσμένων στις προτεραιότητές τους.
• Στη υποστήριξη συμπράξεων για δημιουργία νέων ειδικοτήτων επαγγελματικής κατάρτισης ή νέων οδηγών κατάρτισης ειδικοτήτων σε τομείς της οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης και με καινοτόμες μεθόδους λειτουργίας βασισμένες σε καλές διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές.
• Στην υποστήριξη της Κοινής Δήλωσης Προθέσεων μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
• Στην επικοινωνία των δύο μερών με τις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη, προώθηση και υλοποίηση του θεσμού της πρακτικής άσκησης και της μαθητείας των καταρτιζόμενων των ΙΕΚ, των ΕΣΚ και των μαθητευομένων του Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας.
• Στη συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους για την υλοποίηση δράσεων με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
• Στη συστηματική διασύνδεση των επαγγελματικών φορέων που συνεργάζονται με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με τα ΙΕΚ, ΕΣΚ της ΓΓΕΕΚΔΒΜΝ και τα Πρότυπα ΕΠΑΛ, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργιών για την αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών προς όφελος των συνεργαζόμενων φορέων.
• Στην οργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης διοικητικού προσωπικού και εκπαιδευτικών / εκπαιδευτών των εκπαιδευτικών δομών της ΓΓΕΕΚΔΒΜΝ σε θέματα Διττής εκπαίδευσης.
• Στην υποστήριξη πειραματικών τμημάτων ειδικοτήτων, Πειραματικών, Θεματικών ΙΕΚ και Προτύπων ΕΠΑΛ με παροχή τεχνογνωσίας από την πλευρά του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σύμφωνα με τις εθνικές προτεραιότητες και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
• Στη διοργάνωση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων προβολής που αποβλέπουν στο κοινό όφελος των συμβαλλομένων μερών και των συνεργαζόμενων φορέων.
• Στην οργάνωση προτάσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα με σκοπό την ένταξή τους σε εθνικά, ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω