Ενεργοποίηση Συμβουλίου Αλιείας

[χρόνος ανάγνωσης 52 δευτερόλεπτα]

Η 1η Συνάντηση του Συμβουλίου Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, στη Περιφέρεια Κρήτης μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σταύρου Τζεδάκη.
          Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων από όλες της Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, εκπρόσωποι από τα Λιμενικά Σώματα και Λιμενικά Ταμεία της Κρήτης, εκπρόσωπος από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η Γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Παραρτήματος Κρήτης (ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ) ενώ από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη και από τα τέσσερα τμήματα αλιείας. 
          Ο κ. Σταύρος Τζεδάκης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στο «Συμβούλιο Αλιείας» όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα του κλάδου ανά Περιφερειακή Ενότητα και τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν στην πολιτική ηγεσία. 
          Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας επισήμανε ότι «μετά από τη σημερινή διαβούλευση, θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για τα προβλήματα της αλιείας στη Κρήτη. Συζητήσαμε εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αλιέων και δίνουμε σήμερα το μήνυμα από την Περιφέρεια, ότι, η αλιεία είναι εξίσου δυναμικό επάγγελμα, το οποίο πρέπει να δούμε ποιες προτάσεις και διεκδικήσεις θα μπορεί να είναι βιώσιμο και οι νέοι αλιείς να μπορούν να εισέλθουν στο επάγγελμα. Τα κυρίαρχα προβλήματα του κλάδου είναι τα εισβολικά είδη, θέματα φορολογίας, ζητήματα με τους νέους αλιείς όπως επίσης η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, της ερασιτεχνικής αλιείας αλλά και τα πλωτά αλιευτικά πάρκα. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο διεκδικούμε από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω