Ενημέρωση υγειονομικών πρωτοκόλλων Δήμου Πλατανιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εσπερίδα, στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τα τουριστικά καταλύματα και τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.
Την ενημέρωση οργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρητης, το Σύλλογο Επιχειρηματιών και Καταστηματαρχών Δήμου Πλατανιά «Ιάρδανο», την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων και την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων «Απτερα».
Εισηγητές ήταν οι:
– Κώτσογλου Κυριάκος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης
– Νικολακάκης Δημήτρης, Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Χανίων
– Μαρακάκη Σταυρούλα, Υγιεινολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Δνσης Δημ. Υγείας.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κ. Μαρινάκης Πέτρος τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργασία όλων των φορεών του τουρισμού, της εστίασης, των επιχειρήσεων , των ξεοδοχείων και των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι πρέπει να λειτουργούν σε πνεύμα καλής συνεργασίας και εποπτείας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Μαλανδράκης Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων «…στην σημασία που πρέπει να δώσουμε όλοι, αφενός στη μείωση των πιθανοτήτων διασποράς του κορωνϊου στην κοινότητα μας και αφετέρου στο τρόπο διαχείρισης των όποιων κρουσμάτων συμβούν, με δεδομένο ότι η διαχείριση τους θα έχει πολλαπλά αποτελέσματα θετικά και αρνητικά…».
Το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Καλαϊτζάκης Γεώργιος και Μαλακωνάκης Ιωάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρινάκης Πέτρος και Λουπάκη Ασπασία, Βεριβάκη Γιούλη, ξενοδόχοι της περιοχής, επαγγελματίες μέλη του «Ιάρδανου» και εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμό.
Από τους ομιλητές τονίστηκε η επιμελής τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η ορθή διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την καλή εικόνα της χώρας μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες.
Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με πληθώρα ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους και απαντήσεων από τους ομιλητές.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω