Ροή Ειδήσεων

Εννέα μνηστήρες ΟΛΗ

Εννέα επενδυτικά σχήματα εταιρειών και κοινοπραξιών, υπέβαλαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής κατ’ ελάχιστον 67%, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ).
Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν με αλφαβητική σειρά οι εξής:
1) OLETE LMITED
Η ΟLETE (Cyprus) είναι ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Κύπρο.
2) Κοινοπραξία «GRAYPIERHERAKLION PORT», αποτελούμενη από τις εταιρείες ΚΑΡΑΤΖΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ και FHL. H. ΚΥΡΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε.
Ο Όμιλος ΚΑΡΑΤΖΗ είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή καινοτόμων υλικών διχτύων με εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες, ενώ δραστηριοποιείται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), τον τουρισμό μέσω πολυτελούς συγκροτήματος ξενοδοχείων.
Η FHL. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρων και γρανιτών διαθέτοντας λατομεία στην Ελλάδα καθώς και εταιρεία διεθνών μεταφορών.
3) Κοινοπραξία GRIMALDI EUROMEDS.p.A.–ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Ο Όμιλος Grimaldi λειτουργεί ένα δίκτυο είκοσι τερματικών στην Ευρώπη, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, για τη διαχείριση τροχήλατου και γενικού φορτίου καθώς και εμπορευματοκιβωτίων. Οι Μινωικές Γραμμές είναι εταιρεία του Ομίλου Grimaldi με στόλο 6 πλοίων.
4) Κοινοπραξία PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LIMITED – GPH CRUISE PORT FINANCE LTD
Η Portek International Private Ltd είναι θυγατρική της Ιαπωνικής Mitsui & Co. Ltd., με έδρα τη Σιγκαπούρη, διαχειρίζεται επτά λιμάνια μεσαίου μεγέθους, παράλληλα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις λιμενικού μηχανολογικού εξοπλισμού.
Η Global Ports Holding Plc (GPH) είναι ανεξάρτητος διαχειριστής λιμένων κρουαζιέρας με 21 λιμάνια και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, θυγατρική της Global Investment Holdings (GIH).
5) Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ – ATTICAGROUP
Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ είναι θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και δραστηριοποιείται στον τομέα παραχωρήσεων καλύπτοντας την λειτουργία – διαχείριση της Μαρίνας Αλίμου και με συμμετοχές σε αυτοκινητοδρόμους Αττική Οδός, Μορέας, Ολυμπία Οδός και Αιγαίου και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Η ATTICA Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – Attica Group είναι η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μητρική εταιρεία των Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways με στόλο 32 επιβατικών πλοίων.
6) Κοινοπραξία ΓΕΚ ΓΕΡΝΑ Α.Ε. – AVIAREPS ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
O Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δραστηριοποιείται στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από Θερμικές πηγές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων σε 16 χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής.
O Όμιλος AVIAREPS ΕΛΛΑΣ δραστηριοποιεί σε υπηρεσίες ground handling, τουρισμού, αεροπορίας, logistics και cargo όπως η Swissport Hellas και Skyserv, καθώς και η αεροπορική εταιρεία Sky Express.
7) Κοινοπραξία ΣΕΚΑΒΙΝΑ.Ε. – GOLDENSTEP SHIPPING LIMITED
Η SEKAVIN S.A. ειδικεύεται στην προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών στην ευρύτερη περιοχή του Λιμένα Πειραιά, των Αγίων Θεοδώρων και της Σύρου.
Η Goldenstep Shipping Ltd είναι μέλος του Ομίλου Seajets με δίκτυο σκαφών high speed με στόλο 17 πλοίων.
8) ΟΛΘ Α.Ε.
O Ογκανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) διαχειρίζεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας, βάσει σύμβασης παραχώρησης. Ο ΟΛΘ είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και λειτουργεί υπό τη διοίκηση της κοινοπραξίας Deutsche Invest Equity Partners GmbH (DIEP) / Terminal Link / Belterra από το 2018.
9) ΤΕΚΑΛ Α.Ε.
Η ΤΕΚΑΛ Α.Ε. κατασκευαστική εταιρεία και κατέχει τεχνογνωσία σε λιμενικά και εξειδικευμένα κατασκευαστικά έργα.
Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών). Στον ΟΛΗ έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω