Επικαιροποιημένος ταξιδιωτικός κατάλογος ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσθέτει την Ουκρανία και αφαιρεί δύο χώρες από τον κατάλογο των χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί
Μετά από επανεξέταση βάσει της σύστασης για τη σταδιακή άρση των προσωρινών περιορισμών για τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενημέρωσε τον κατάλογο των χωρών, των ειδικών διοικητικών περιφερειών και άλλων οντοτήτων και εδαφικών αρχών για τις οποίες πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Συγκεκριμένα, η Ρουάντα και η Ταϊλάνδη διαγράφηκαν από τη λίστα και η Ουκρανία προστέθηκε στη λίστα.
Με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σύσταση, από τις 15 Ιουλίου 2021 τα κράτη μέλη θα πρέπει να καταργήσουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα εξωτερικά σύνορα για κατοίκους των ακόλουθων τρίτων χωρών:
Αλβανία
Αρμενία
Αυστραλία
Αζερμπαϊτζάν
Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Μπρουνάι Νταρουσαλάμ
Καναδάς
Ισραήλ
Ιαπωνία
Ιορδανία
Λίβανος
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Κατάρ
Δημοκρατία της Μολδαβίας
Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
Σαουδική Αραβία
Σερβία
Σιγκαπούρη
Νότια Κορέα
Ουκρανία
Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής
Κίνα, υπόκειται σε επιβεβαίωση αμοιβαιότητας
Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά για τις ειδικές διοικητικές περιοχές της Κίνας Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.
Στην κατηγορία οντοτήτων και εδαφικών αρχών που δεν αναγνωρίζονται ως κράτη από τουλάχιστον ένα κράτος μέλος, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για το Κοσσυφοπέδιο και την Ταϊβάν θα πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά.
Οι κάτοικοι της Ανδόρας, του Μονακό, του Αγίου Μαρίνου και του Βατικανού θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτοικοι της ΕΕ για τους σκοπούς της παρούσας σύστασης.
Τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των τρίτων χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθεί ο τρέχων περιορισμός ταξιδιού ενημερώθηκαν στις 20 Μαΐου 2021. Καλύπτουν την επιδημιολογική κατάσταση και τη συνολική ανταπόκριση στο COVID-19, καθώς και την αξιοπιστία των διαθέσιμων πηγών πληροφοριών και δεδομένων. Η αμοιβαιότητα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά περίπτωση.
Οι συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία) συμμετέχουν επίσης σε αυτήν τη σύσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω