Ροή Ειδήσεων

Επιστημονική ημερίδα διοικητικού δικαίου

Επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο επίκαιρα ζητήματα διοικητικού δικαίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 4:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού».
Την εκδήλωση διοργανώνει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Ηρακλείου και Λασιθίου το Δικαστικό Γραφείο Ηρακλείου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Η Ημερίδα θα γίνει παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ανώτατων και ανώτερων δικαστών, δικηγόρων και εκπροσώπων της Πολιτείας. 
          Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11.30 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα τελέσει αγιασμό στο κτίριο όπου μεταστεγάστηκε πρόσφατα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου (Λ. Κνωσσού αρ. 220, Ηράκλειο). Ο Αγιασμός θα τελεστεί παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, ανώτατων δικαστών, του Περιφερειάρχη Κρήτης, ανώτερων δικαστών και εισαγγελέων, δικηγόρων και άλλων επισήμων εκπροσώπων της Πολιτείας.
          Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα:
15.00-15.45 Άφιξη Συμμετεχόντων
16.00-16.40 Έναρξη Εκδήλωσης-Χαιρετισμοί
Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Συντονιστής: Γεώργιος Τσιμέκας, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
16.40-17.00 Ναταλία Ταμιωλάκη, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ.: «Διεκδικώντας ένα καθαρό περιβάλλον:
Η Δικαιοσύνη ως πεδίο δράσης της κοινωνίας των πολιτών».
17.00-17.20 Χρήστος Γοργίλης, Πρωτοδίκης Δ.Δ.: «Αστική ευθύνη του Δημοσίου από πράξεις οργάνων της δικαστικής λειτουργίας – Νομολογιακές εξελίξεις σε ενωσιακό και εθνικό επίπεδο».
17.20-17.40 Βασίλειος Σιαδήμας, Πρωτοδίκης Δ.Δ.-Βασίλειος Χαλβατζής, Πρωτοδίκης Δ.Δ.: «Η αρχή της αναδρομικής εφαρμογής της ελαφρύτερης διοικητικής κύρωσης στο πεδίο των φορολογικών διαφορών υπό το πρίσμα του ημεδαπού, ενωσιακού και διεθνούς δικαίου».
17.40-18.00 Μαρία Δαμανάκη, δικηγόρος, Δ.Σ.Η.: «Νομολογιακές εφαρμογές της αρχής ne bis in idem».
18.00-18.30 Διάλειμμα.
Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Συντονιστής: Δημήτριος Κωστάκης, Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.
18.30-18.50 Εμμανουήλ Βοργιάς, δικηγόρος, Δ.Σ.Η.: «Η νεότερη Νομολογία των Διοικητικών Δικαστηρίων για την παραγραφή των αξιώσεων καταβολής εισφορών των εντασσόμενων στον Ε.Φ.Κ.Α. φορέων κοινωνικής ασφάλισης».
18.50-19.10 Στέφανος Πετροπουλάκος, Δικαστικός Πληρεξούσιος Α΄Ν.Σ.Κ.: «Η διαδικασία ενώπιον των διοικητικών επιτροπών του e-Ε.Φ.Κ.Α. και ο ρόλος τους στην επίλυση των κοινωνικοασφαλιστικών διαφορών».
19.10-19.30 Ιωάννης Μανδελένης, δικηγόρος, Δ.Σ.Λ.-Μιχαήλ Τουτουδάκης, δικηγόρος, Δ.Σ.Λ.: «Φορολογικοί έλεγχοι και προσωπικά δεδομένα»
19.30-19.50 Μαρία Πρωίου, Δικαστική Πληρεξουσία Α΄ Ν.Σ.Κ.- Καλλιόπη Ζαχαράκη, Δικαστική Πληρεξουσία Ν.Σ.Κ.: «Η κοινοποίηση των ατομικών διοικητικών πράξεων με ηλεκτρονικά μέσα».
19.50-20.10 Γεώργιος Μαρμαρίδης, Πρωτοδίκης Δ.Δ.: «Πρακτικές εφαρμογές του δικαίου αλλοδαπών στην ακυρωτική δίκη».
20.10-20.20 Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος Πρωτοδικών Δ.Δ.
Κλείσιμο εκδήλωσης – Ευχαριστίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω