Η συμφιλίωση

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου με τίτλο «Η συμφιλίωση», την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 στις 7:30 το βράδυ στο καφέ «Μαρίνα» στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος Δημήτρης Περοδασκαλάκης και ο αρχιτέκτονας και ιδρυτής του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου Κώστας Σχιζάκης. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Γιάγκος Χαιρέτης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες που προβλέπονται από τις υγειονομικές αρχές για τον covid-19.
          Στην εποχή της οικονομικής κρίσης ο γιατρός Ορέστης Ιωάννου από την Αθήνα αναζητεί δουλειά σε Νοσοκομείο του Μονάχου. Η παρουσία του εκεί θα γίνει η αφορμή να «συναντήσει» την ιστορία του παππού του, φοιτητή της Ιατρικής, στην ίδια πόλη, στα χρόνια της Ναζιστικής παντοδυναμίας (1936-1942), καθώς και τη φιλία του με Γερμανό συμφοιτητή του η οποία παρέμενε στην αφάνεια για εβδομήντα περίπου χρόνια. Η αποκάλυψή της φέρνει στο φως συνταρακτικά νέα ανατρέποντας πολλές από τις βεβαιότητες των απογόνων τους.
Στο Μόναχο θα γνωρίσει τον δικηγόρο, Γιάννη Παπαδάκη, μετανάστη δεύτερης γενιάς, από την Κρήτη ο οποίος θα του εκμυστηρευθεί τη συγκλονιστική ιστορία του πατέρα του με τον Γερμανό φίλο του.
Οι δυο ιστορίες τέμνονται με τη συμφιλίωση να αναδεικνύεται κυρίαρχο στοιχείο στις σχέσεις των ανθρώπων.
Οι ήρωες το βιβλίου, θύτες και θύματα, παλεύουν με τους εφιάλτες τους μέχρι να συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους, επειδή πρώτα απ’ όλα επιθυμούν μια βαθιά μεταμόρφωση  της ζωής τους.
Η συμφιλίωση με τον «άλλο», ιδίως μετά από ένα τραυματικό γεγονός, είναι μια προσωπική και πολλές φορές επώδυνη διαδικασία στην οποία ενυπάρχει η πρόθεση να βγει το άτομο από τον κύκλο της μνησικακίας, χωρίς όμως να προϋποθέτει τη συγχώρηση ούτε τη λήθη όσων συνέβησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω