Καταγραφή ζημιών Κρητικών επιχειρήσεων

Καταγραφή ζημιών στις επιχειρήσεις από την πρόσφατη θεομηνία για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου ξεκίνησε η Περιφέρεια Κρήτης.
Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες  των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης και στην ενότητα «καταγραφή ζημιών από φυσικές καταστροφές για επιχειρηματίες» να βρίσκουν την απαραίτητη πληροφόρηση, την σχετική αίτηση και κάθε άλλο χρηστικό υλικό.(https://www.crete.gov.gr/press-releases/katagrafi-zimion-stis-epicheiriseis-apo-tin-prosfati-theominia-gia-tis-p-e-irakleioy-kai-rethymnoy/).
Επίσης σε κάθε περίπτωση κατεστραμμένης / πλημμυρισμένης επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, ύψος νερού εντός του κτιρίου, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία και υλικά), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την επιχείρηση του.
Οι δικαιούχοι επιχορήγησης είναι βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις (εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ), καθώς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς. οι οποίοι ασκούσαν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα την ημέρα που συνέβη η θεομηνία και συνεχίζουν να λειτουργούν (με το ίδιο ΑΦΜ) κατά το χρόνο καταβολής της.
Διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων Π.Ε. Ηρακλείου
Ειδικά, για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έχουν συσταθεί τριμελείς επιτροπές, οι οποίες θα διεξάγουν αυτοψίες στις πληγείσες επιχειρήσεις από τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν στο διάστημα  20-22 Οκτωβρίου 2020, στο Δήμο Ηρακλείου (Δημοτική Ενότητα Ν. Αλικαρνασσού και 2η Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ηρακλείου) και Δήμο Χερσονήσου και στο διάστημα 6-10 Νοεμβρίου 2020 στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος (Δημοτική Ενότητα Θραψανού και Δημοτική Ενότητα Καστελλίου) και Δήμο Χερσονήσου, προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές επιχορηγήσεις.
Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης (https://www.crete.gov.gr/press-releases/katagrafi-zimion-stis-epicheiriseis-apo-tin-prosfati-theominia-gia-tis-p-e-irakleioy-kai-rethymnoy/), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη και στην συνέχεια σκαναρισμένη) στο email: [email protected], είτε στα γραφεία των αρμόδιων Δήμων μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2813-410202 (γραφείο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου).
Διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων Π.Ε. Ρεθύμνου
Για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, οι πληγείσες επιχειρήσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 10ης Νοεμβρίου 2020, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση   στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.
Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης :(https://www.crete.gov.gr/press-releases/katagrafi-zimion-stis-epicheiriseis-apo-tin-prosfati-theominia-gia-tis-p-e-irakleioy-kai-rethymnoy/) συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη και στην συνέχεια σκαναρισμένη) στο email: [email protected].
Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έντυπη μορφή στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (Κεντρικό Κτίριο Π.Ε. Ρεθύμνης, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ος όροφος, γραφείο 204) αφού αρχικά επικοινωνήσουν για ραντεβού με το τηλέφωνο 2831340716. Κατά την προσέλευση στην ΠΕ Ρεθύμνου, θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid 19 ( μάσκα, αποφυγή συνωστισμού κτλ).

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω