Ροή Ειδήσεων

Καταδυτικά πάρκα Ηρακλείου

Την πρώτη θέση στη βαθμολογία κατέκτησε η πρόταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την κατασκευή δυο καταδυτικών πάρκων στο Δήμο Μαλεβιζίου και στο Δήμο Χερσονήσου, έργο το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Κρήτη και θ’ αναβαθμίσει τις τουριστικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.  
          Το έργο αφορά στην κατασκευή δυο Υποθαλάσσιων Πάρκων Αναψυχής με τεχνητούς ύφαλους, ενός, στην περιοχή «Μονοναύτη» βόρεια του οικισμού της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου, έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων και ενός στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου, έκτασης περίπου 22,5 στρεμμάτων. 
          Ο προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται σε 300.000 €, από τα οποία η δημόσια συγχρηματοδότηση φτάνει το 50%. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αξιοποίηση τεχνολογίας που έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει το ΕΛΚΕΘΕ για την κατασκευή των Υποθαλάσσιων Πάρκων, καθώς και την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού (ναύδετα, σημαδούρες κλπ) που απαιτείται για τη λειτουργία των πάρκων και την υλοποίηση παράλληλων δράσεων.
          Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία, μέχρι στιγμής, έχει καλυφθεί στο σύνολό της από πόρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και αποτελεί μέρος ενός συνόλου δράσεων και παρεμβάσεων για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού.
          Η πρόταση, η οποία απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία, κατατέθηκε από την εταιρεία ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΜΚΕ του Επιμελητήριου Ηρακλείου στο Μέτρο 8.3.3: Άρ. 63 του Καν. 508/2014 Εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης’), της  Προτεραιότητας 4 – «Αύξηση της Απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.
          «Ο καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα παγκοσμίως και παρέχει πολλαπλά οφέλη σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο προστασίας της θαλάσσιας ζωής και του περιβάλλοντος γενικότερα» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης. «Απώτερος στόχος μας είναι να καθιερωθεί έτι περαιτέρω η Κρήτη ως προορισμός κατάδυσης. Άλλωστε, οι εταίροι που συμμετέχουν στην προσπάθεια (Επιμελητήριο Ηρακλείου, Δήμος Χερσονήσου, Δήμος Μαλεβιζίου) έχουν ως καταστατικό σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού, μέσω μιας αειφόρου και ισορροπημένης στρατηγικής και βασισμένη στην πολιτιστική διαφοροποίηση και την καινοτομία. Τομείς στους οποίους ο καταδυτικός τουρισμός αποδίδει εξαιρετικά. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για τη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και τη στήριξη σ’ ένα έργο που πιστεύω ότι θ’ αποτελέσει μια πολύ σημαντική παρέμβαση για το Νομό μας» συμπλήρωσε ο κ. Αλιφιεράκης.

Ομιλητές 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω