Κρήτη, γενέτειρα φιλοσοφίας & πολιτισμού

«Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της ζωής μου ήταν να επισκεφτώ το Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη. Ο Καζαντζάκης είχε μεγάλη επίδραση στον τρόπο σκέψης μου και θεώρησης του κόσμου.

Το έργο του Καζαντζάκη ήταν πηγή πνεύματος και ελευθερίας. Η σκέψη του οδήγησε εμένα και τη γενιά μου στον διαφωτισμό.
Είχα την τιμή να διαβάσω το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.
Σήμερα αισθάνομαι την όμορφη ψυχή του.
Εύχομαι τα καλύτερα για την Κρήτη, τη γενέτειρα της φιλοσοφίας και του πολιτισμού. Η Αρχαία Ελλάδα είναι το λίκνο της διανόησης και της λογικής.
Οπουδήποτε υπάρχει αναζήτηση ελευθερίας, αγάπης και ειρήνης, το όνομα του Καζαντζάκη παραμένει αθάνατο.
Ας αναπαύεται η ψυχή του ειρηνικά».
Τα παραπάνω σημείωσε στο βιβλίο των επισκεπτών του Μουσείου Καζαντζάκη, ο Δρ Aram Mohammed Qadir, υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ στη διάρκεια επίσκεψης στο Μουσείο.
Τον Δρ Aram Mohammed Qadir συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός, καθηγητής Abdulfattah A. Mahmood, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενίσχυσης διμερών συνεργασιών με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας μας.
Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Μουσείου, καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων κυρία Χαρά Γενειατάκη και ακολούθησε ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου από τη  διευθύντρια Βαρβάρα Τσάκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ από τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη έχουν μεταφραστεί στην κουρδική γλώσσα, ενώ έχουν οργανωθεί στην περιοχή τιμητικές εκδηλώσεις για τον συγγραφέα, με πρωτοβουλία του Γιώργου Στασινάκη, Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω