Κρητική Πρεμιέρα Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης ευρωπαϊκών έργων στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.
Πρόκειται για την συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας με Ιταλικά Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα του τουριστικού και βιομηχανικού τομέα των περιοχών του Σπολέτο, Ασίζη, Μπάρι, Τσιτά Ντι Καστέλλο Ντι Τσέλα και Μιλάνο. Να σημειωθεί ότι πέρυσι το ΜΑΙΧ ήταν το πρώτο Ινστιτούτο πανευρωπαϊκά που κατάφερε να οργανώσει και να υλοποιήσει πρόγραμμα ERASMUS+ από την έναρξη της πανδημίας του κορονωϊού.
Φέτος υλοποιούνται 4 έργα: “Innovating the WBL to increase employability in sustainable and accessible tourist 4.0 destinations – WBL4SlowTour, Project n° 2019- 1-IT01-KA102-007209”, “VET International Consortium for Tourism and Environment – VETITEC, Project n. 2020-1-IT01-KA116-008031”, “Ready for the Future, Professional Training meet Industry 4.0 – FuturePro 4.0” Project n. 2020-1-IT01-KA102-008149”, “VET Mobility 4.0 European Smart Factories – VET4.0EU” Project n° 2019-1-IT01-KA102-007286”, τα οποία αφορούν στην κινητικότητα σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης που προβλέπουν την υλοποίηση πρακτικής άσκησης/κατάρτισης σε επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας στον τομέα του τουρισμού ενώ στοχεύουν και στην επιμόρφωση εκπαιδευτών πάνω σε θέματα αποτελεσματικότερων μεθοδολογιών εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, της βιομηχανίας αλλά και κοινωνικής ένταξης.
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας υλοποίησης του προγράμματος την περυσινή χρονιά, όσον αφορά στη συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση του προγράμματος από το ΜΑΙΧ, την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων σχετικά με την υγειονομική ασφάλεια των εκπαιδευόμενων από το ΜΑΙΧ κατά τη διάρκεια της διαμονής τους αλλά και την απόλυτη ικανοποίηση των εκπαιδευόμενων και των επιχειρήσεων από την εκπαιδευτική κατάρτιση και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, το ΜΑΙΧ έχει υποδεχθεί φέτος τον τριπλάσιο αριθμό σπουδαστών και τον διπλάσιο αριθμό εκπαιδευτών σε σχέση με πέρυσι, δικαιώνοντας έτσι τις επίπονες προσπάθειες και την πρωτοφανή πρωτοβουλία που ανέλαβε και συνεχίζει να αναλαμβάνει το ΜΑΙΧ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 12 Σεπτεμβρίου 2021, 60 σπουδαστές από Ανώτατες Δημόσιες Σχολές Τουρισμού του Σπολέτο και Τσιτά ντι Καστέλο (Citta di Castello) της Ιταλίας, υλοποιούν μαθητεία σε επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις του νομού Χανίων, ενώ 80 εκπαιδευτικοί υλοποιούν την εκπαίδευση τους κατά το διάστημα 17 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2021 από καταξιωμένους και έμπειρους εκπαιδευτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω