Μαραθώνιος Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης»

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 25 δευτ.]

Μαραθώνιος Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» (Hackathon), θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούρνες, Γούβες Ηρακλείου), στο πλαίσιο του τριημέρου καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2023 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής».
          Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση, δικτύωση και επιβράβευση ιδεών, προτάσεων και εφαρμογών που συμβάλλουν στην καινοτόμο επίλυση προβλημάτων μέσω της κινητοποίησης του δημιουργικού ανθρώπινου κεφαλαίου του νησιού μας.
          Στο Μαραθώνιο Καινοτομίας θα διαγωνιστούν ομάδες (project teams) οι οποίες θα αναπτύξουν μια ιδέα σε θεματολογία σχετική με τον Τομέα Υγείας και Ευεξίας, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης, όπως αυτές αποτυπώνονται στη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 (https://ris3.crete.gov.gr/).
          Πιο συγκεκριμένα, το θέμα το οποίο οι ομάδες καλούνται να αναπτύξουν είναι: Καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη βιώσιμων υπηρεσιών/προϊόντων στον τομέα της Υγείας και Ευεξίας.
          Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Μαραθώνιο Καινοτομίας μπορούν να αποτελούνται από δύο (2) έως και πέντε (5) άτομα. Δικαίωμα συμμετοχής στις ομάδες έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα ηλικίας από 18 ετών και άνω, ενώ οι ομάδες μπορεί να αποτελούνται από ερευνητές ή φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς) ενός ή περισσότερων ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων, στελέχη επιχειρήσεων ή κάθε ενδιαφερόμενο. Ένα πρόσωπο δεν μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια (1) ομάδες.
Οι ιδέες των ομάδων θα παρουσιαστούν δια ζώσης σε Κριτική Επιτροπή, η οποία και θα τις βαθμολογήσει με συγκεκριμένα κριτήρια.
          Στις τρεις πρώτες στη συνολική βαθμολογία ομάδες, θα δοθούν τρία (3) χρηματικά βραβεία/ έπαθλα.  
• Πρώτη Θέση: 2.500€
• Δεύτερη Θέση: 1.000€
• Τρίτη Θέση: 500€
          Οι ομάδες θα έχουν φυσική παρουσία στον χώρο διοργάνωσης του Μαραθωνίου Καινοτομίας και θα βοηθηθούν από ειδικούς (μέντορες) στην διαμόρφωση και παρουσίαση της ιδέας τους.
          Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της δράσης του Φυτωρίου Ιδεών https://ibo.crete.gov.gr/fytwrio-idewn/ και να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.
          Υπενθυμίζεται ότι ο Μαραθώνιος Καινοτομίας αποτελεί δράση του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης (ΙΒΟ) με φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επ. Καθηγητή Μάρκο Κουργιαντάκη, στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης», που υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω