Νέα επένδυση Ομίλου MitsisHotels

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Στο κέντρο της Αθήνας είναι η νέα επένδυση του Ομίλου Mitsis Hotels, ύψους 36 εκατ. €. Πρόκειται για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν – Μελλά σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5* και τη δημιουργία τουλάχιστον 150 νέων θέσεων εργασίας.
          Ο Όμιλος μειοδότησε σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την επιλογή Αναδόχου για την εκμίσθωση του ακινήτου επί των οδών Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη 1, στην Αθήνα και αναδείχθηκε Ανάδοχος του Διαγωνισμού. Την 17/01/2023 υπεγράφη σύμβαση εκμίσθωσης του ακινήτου, με διάρκεια 35 έτη και δικαίωμα παράτασης κατά 10 επιπλέον έτη.  Το κτίριο βρίσκεται στην διαδρομή της ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου, που θα συνδέσει το Μουσείο Ακρόπολης με το με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου τέμνονται οι οδοί Μάρνης και Πατησίων, δίπλα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
          Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σταύρος Μήτσης δήλωσε: «Με 45ετή εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο Όμιλος Mitsis Hotels θα αξιοποιήσει το ακίνητο με τον βέλτιστο και πλέον αποτελεσματικό τρόπο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της Ελληνικής Οικονομίας, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια για τη συντήρηση, ανακαίνιση και διατήρηση του χαρακτήρα του ιστορικού κτιρίου, με στόχο να αναδείξει τη μοναδική εμπειρία της σύγχρονης Αθήνας στους επισκέπτες».
          Το κτίριο οικοδομήθηκε τη δεκαετία 1880 – 1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ και περιλαμβάνει ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ένα επιπλέον κτίριο στον ακάλυπτο χώρο το οποίο δεν κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το Μέγαρο Σλήμαν – Μελλά που στεγάζεται ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, επιφάνειας 829,50 τετραγωνικών μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω