Ροή Ειδήσεων

Νέος ΓΓ Επιμελητηρίου Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων, συνεδρίασε, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, για να εκλέξει τον αντικαταστάτη του Γενικού Γραμματέα, κ. Μιχάλη Χαιρετάκη, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση μετά από δύο περίπου χρόνια εξαιτίας αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, δηλώνοντας όμως ότι παραμένει ενεργό μέλος του Δ.Σ. και του συνδυασμού των «Ενωμένων Επιχειρηματιών».
Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, νέος Γενικός Γραμματέας εξελέγη  ο κ. Γιώργος Ζυμβραγάκης, ο οποίος έλαβε 14 ψήφους επί των παρόντων μελών, ενώ καταγράφηκαν και 2 λευκοί ψήφοι. Σύμφωνα με την Επιμελητηριακή νομοθεσία (άρθρο 71, παράγραφος 4, του νόμου 4497/2017), ο νέος Γενικός Γραμματέας οφείλει να προέρχεται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία ανήκουν στον ίδιο συνδυασμό της πλειοψηφίας (κατά το χρόνο πλήρωσης της κενωθείσας θέσης), δηλαδή τους «Ενωμένους Επιχειρηματίες» του σημερινού Προέδρου, κ. Αντώνη Ροκάκη. Ως εκ τούτου, και μετά από υπηρεσιακό αίτημα και σχετική εισήγηση του νομικού συμβούλου του Επιμελητηρίου επί του θέματος, δεν κατέστη νομικά δυνατή η υποψηφιότητα του από καιρό ανεξαρτητοποιημένου μέλους του Δ.Σ., κ. Στράτου Μπαλαντίνου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε: «Σε μια κρίσιμη στιγμή για την Επιχειρηματικότητα του τόπου μας, ο θεσμικός μας φορέας ανανεώνεται μετά τη σημερινή αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα, Μιχάλη Χαιρετάκη από τον Γιώργο Ζυμβραγάκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Μιχάλη Χαιρετάκη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που συνεχίζει να προσφέρει με συνέπεια επί μια δεκαετία στο Επιμελητήριο και στην τοπική μας Οικονομία και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στη νέα του αναπτυξιακή επένδυση και αναβάθμιση της ελαιουργικής του επιχείρησης με εξαγωγικό πλέον προσανατολισμό. Ταυτόχρονα, καλωσορίζουμε στη Διοικητική Επιτροπή τον έμπειρο Γιώργο Ζυμβραγάκη στον απαιτητικό θεσμικό ρόλο του συντονισμού εφαρμογής των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικητικής Επιτροπής από τις οργανικές μονάδες του Επιμελητηρίου. Μετά το επιχειρηματικό του ξεκίνημα το 2001 στον κλάδο της Εστίασης του Αποκόρωνα σήμερα έχει κατορθώσει να αναπτύξει τέσσερις συνολικά δυναμικές επιχειρήσεις, προσφέροντας παράλληλα ενεργά και στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω