Ολοκλήρωση ERASMUS+

Με απόλυτη επιτυχία και ικανοποίηση ολοκληρώθηκαν 3 ευρωπαϊκά έργα, στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ που υλοποίησε το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) εξασφαλίζοντας παράλληλα πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα επόμενα έξι έτη.
Το ΜΑΙΧ τόλμησε και δικαιώθηκε να υλοποιήσει πρόγραμμα ERASMUS+ για δεύτερη συνεχή χρονιά από την έναρξη της πανδημίας του κορονωϊού. Με αυστηρή τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων και την απόλυτη αφοσίωση του προσωπικού του ΜΑΙΧ για την εξασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων, το ΜΑΙΧ κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την επιμόρφωση 80 Ιταλών εκπαιδευτών πάνω σε θέματα αποτελεσματικότερων μεθοδολογιών εκπαίδευσης πάνω σε θέματα αποτελεσματικότερων μεθοδολογιών εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, της βιομηχανίας αλλά και κοινωνικής ένταξης κατά το διάστημα 17 με 31 Ιουλίου 2021.
Αποτέλεσμα αυτής της συντονισμένης και αποτελεσματικής διαχείρισης και ικανοποίησης από τη συνολική υλοποίηση του έργου στα Χανιά, είναι ότι οι Ευρωπαϊκές Αρχές ενέκριναν την πραγματοποίηση αντίστοιχων έργων στο ΜΑΙΧ για τα επόμενα έξι έτη στα πλαίσια κινητικότητας εκπαιδευτών και φοιτητών του προγράμματος ERASMUS+, δικαιώνοντας έτσι τις επίπονες προσπάθειες και την πρωτοφανή πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΜΑΙΧ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Να σημειωθεί επίσης ότι οι Ιταλοί εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους τόσο από την ποιότητα της εκπαίδευσης που τους προσφέρθηκε από καταξιωμένους και έμπειρους εκπαιδευτές όσο και από την επαφή τους με τον πολιτισμό, την παράδοση και την Κρητική Κουζίνα, αφού πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε διάφορους δημοφιλείς προορισμούς και αξιοθέατα της Κρήτης, όπως είναι η παραλία του Ελαφονησίου και των Φαλασάρνων, επισκέψεις σε διάφορα μοναστήρια και σπήλαια, αλλά και σε τοπικά οινοποιεία και ελαιοτριβεία.
Την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, η τελετή λήξης των ευρωπαϊκών έργων «VET International Consortium for Tourism and Environment – VETITEC, Project n. 2020-1-IT01-KA116-008031», Ready for the Future, Professional Training meet Industry 4.0 – FuturePro 4.0 Project n. 2020-1-IT01-KA102-008149”, «VET Mobility 4.0 European Smart Factories – VET4.0EU» Project n° 2019-1-IT01-KA102-007286 και απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης στους Ιταλούς εκπαιδευόμενους.
Κατά τη διάρκεια της τελετής επισημοποιήθηκε και η συνέχιση της επιτυχούς συνεργασίας για τα επόμενα έξι έτη με τους υπεύθυνους από τα Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα της Ιταλίας, Francesco Di Giacomo (Umbria Training Center), Paolo Diotallevi (“G. De Carolis” of Spoleto), Lamberto Crulli (“Patrizi – Baldelli – Cavallotti” of Città di Castello), Francesca Amati “Santarella-De Lilla” of Bari), Rossana Di Gennaro (“Carlo Porta” of Milano), Tagliaferri Bianca Maria (Hotel School of Assisi).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω