Παγκόσμιο Φόρουμ Δημάρχων Αστικού Τουρισμού

Οι Δήμαρχοι ορισμένων πόλεων που είναι από τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου συναντήθηκαν στο Πόρτο της Πορτογαλίας σε Φόρουμ των Δημάρχων για τον Τουρισμό και το Μέλλον των Πόλεων, που διοργάνωσε  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (World Tourism Organization  – UNWTO).
Στο Φόρουμ συμμετείχαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από Αθήνα, Βελιγράδι, Μπράγκα, Μπριζ, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Ντουμπρόβνικ, Φλωρεντία, Μαδρίτη, Μόσχα, Ποντγκόριτσα, Πράγα, Σάμαρκαντ, Σάο Βισέντε, Σκιάθος, Τίρανα και Βενετία. Επίσης παρευρέθηκαν οι ηγέτες του ΟΗΕ Habitat, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και της Unión Ciudades Capitales Iberoamericanas (UCCI), καθώς και εκπρόσωποι από βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς του ιδιωτικού τομέα, όπως το Expedia Group, η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA) και η Airbnb.
Δεδομένου ότι ο αστικός τουρισμός έπαθε οικονομική καθίζηση λόγω covid-19 και μπορεί να είναι ο τελευταίος που θα ανακάμψει, οι συμμετέχοντες ενέκριναν τη Διακήρυξη του Πόρτο για τον τουρισμό και το μέλλον των πόλεων, η οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευση των πόλεων για ανάπτυξη του τουρισμού με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει την τοποθέτηση του τουρισμού στην ατζέντα ανάκαμψης των πόλεων, με πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τη Νέα Αστική Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών και την Ατζέντα του 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη. Η Διακήρυξη αναφέρει επίσης ότι οι υπογράφουσες πόλεις θα προωθήσουν τη συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων για την προώθηση της καινοτομίας και τη χρήση της ψηφιοποίησης και των μεγάλων δεδομένων για την ενίσχυση τόσο της τουριστικής εμπειρίας όσο και του θετικού αντίκτυπου του τομέα στους κατοίκους. Επιπλέον, η Διακήρυξη αναγνωρίζει τη σημασία των πόλεων που χτίζουν γέφυρες με αγροτικές περιοχές, έτσι ώστε τα οφέλη του τουρισμού να χρησιμοποιούνται ευρύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω