Πράσινα Σημεία Δήμου Φαιστού

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, η δημιουργία δύο «πράσινων σημείων» στο Δήμο Φαιστού, που στόχο έχουν την αναβάθμιση και αστική αναζωογόνηση. Με τη συγκεκριμένη έγκριση ο Δήμος Φαιστού εντάσσεται στους 15 δήμους σε όλη τη χώρα και στον ένα εκ των δύο στην Κρήτη, που λαμβάνουν τη σχετική χρηματοδότηση. Ειδικότερα η έγκριση από το Πράσινο Ταμείο που έφθασε στο Δήμο Φαιστού, αφορά στην υλοποίηση του έργου «προμήθεια και τοποθέτηση τεσσάρων βυθιζόμενων συστημάτων συγκέντρωσης και αποθήκευσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών».
Μέσω του έργου πρόκειται να δημιουργηθούν δύο νέα «πράσινα σημεία» το ένα παραπλεύρως της βιβλιοθήκης στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών και το δεύτερο στο πάρκο Τυμπακίου, πλάι στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί και το νέο κλειστό Τυμπακίου.
Τα πράσινα σημεία εντάσσονται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση». Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 180.000 ευρώ, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις γενικότερες χρηματοδοτήσεις παρεμβάσεων που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ.Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί επίσης συνέχεια στις γενικότερες δράσεις αστικής αναζωογόνησης και πρασίνου που υλοποιούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού. Πρόσφατα μάλιστα στον συγκεκριμένο σχεδιασμό προστέθηκαν 150.000 επιπλέον ευρώ για την ενίσχυση του στόλου καθαριότητας του Δήμου Φαιστού.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω