Πρώτος Επίτιμος Καθηγητής ΕΛΜΕΠΑ

Πρώτος Επίτιμος Καθηγητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, αναγορεύτηκε ο Καθηγητής-Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι Editor in Chief επτά Διεθνών Επιστημονικών Περιοδικών στους τομείς Χρηματοοικονομικής Μηχανικής, Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων και Επιχειρησιακής Έρευνας. Είναι Μέλος δύο Ακαδημιών της Ισπανίας και Διακεκριμένος Καθηγητής Έρευνας της Audencia Business School.
Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας, του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων:
Το 2012 τιμήθηκε από την Ecole Superieure de Paris (Londres) για τη μακροχρόνια συνεισφορά του στον τομέα Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Λήψης Αποφάσεων.
Το 2013 του απενεμήθη το υψηλού κύρους βραβείο Edgeworth-Pareto από την Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων.
Τα έτη 2015 και 2016 έλαβε τιμητικές διακρίσεις από το Audencia Business School και το ΜΑΙΧ. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 90 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 450 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά.
Εκπαίδευση: πτυχίο Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1981), DEA σε Χρηματοοικονομικό Μάνατζμεντ, Universite de Paris-Dauphine (1982) και Doctorat d’ État στη Διοικητική Επιστήμη, Universite de Paris-Dauphine (1986).
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Κινδύνων, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πολυκριτήριων Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων και εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του Χρηματοοικονομικού Μάνατζμεντ.
Τομέας: Οργάνωσης και Διοίκησης.
Εργαστήριο: Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω