Πώληση 49% ΔΕΔΔΗΕ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) κατέληξε σε συμφωνία με τη Macquarie Asset Management για την πώληση του 49% της συμμετοχής της στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί μετά την εκπλήρωση των συνήθων όρων ολοκλήρωσης που αναμένεται μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022. 
Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ανάπτυξη του εθνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Η επιχείρηση εξυπηρετεί περισσότερους από 7,6 εκατομμύρια πελάτες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά της, μέσω ενός δικτύου 242.000 χιλιομέτρων γραμμών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, διασυνδέσεων και υποσταθμών. 
Η Macquarie είναι ένας παγκόσμιος όμιλος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται σε 32 αγορές σε θέματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, λιανικής και τραπεζικής επιχειρήσεων, διαχείρισης πλούτου, χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότησης περιουσιακών στοιχείων, πρόσβασης στην αγορά, εμπορίας βασικών προϊόντων, ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξειδικευμένων συμβουλών, αύξησης κεφαλαίου και κύριων επενδύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω