Στάση εργασίας Δικαστικών Υπαλλήλων

Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, από ώρα 12:00 έως 15:00, πραγματοποιούν  οι δικαστικοί υπάλληλοι.  Παράλληλα οι κατά τόπους Σύλλογοι διοργανώνουν συγκεντρώσεις με προεξέχουσα στην Αττική στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος επισημαίνεται:
«Το «Δεν πάει άλλο» που έχουμε όλοι και όλες στα χείλη, η αγανάκτηση και η οργή για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, χρειάζεται να γίνει δύναμη και οργανωμένος αγώνας! Οι Δικαστικές Υπηρεσίες «στενάζουν» από την έλλειψη προσωπικού, με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, γεγονός που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας με έναν συνάδελφο να βγάζει δουλειά δύο ή τριών υπαλλήλων, ή ακόμα και να εργάζεται στο σπίτι.
Οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι πάνω από μία δεκαετία αφού «τσεκουρώθηκαν» με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και όλων των επιδομάτων. Ταυτόχρονα, η εργασία που παρέχουμε τα Σάββατα, τις αργίες και τα απογεύματα δεν αμείβεται.
Πολλές υπηρεσίες στεγάζονται σε ακατάλληλα ή ακόμα και επικίνδυνα κτήρια, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον κλιματισμό και τη θέρμανση, ενώ και οι υλικοτεχνικές υποδομές είναι ανύπαρκτες έως απαρχαιωμένες.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
— Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Δικαστήρια. (Άμεση στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών με ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που απομένουν από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2017, με προκήρυξη νέου διαγωνισμού πρόσληψης τουλάχιστον, 1.000 θέσεων Δικαστικών Υπαλλήλων όλων των κλάδων και κατηγοριών και συμμετοχή στον προσεχή κύκλο κινητικότητας στο δημόσιο)
— Αναπλήρωση όλων των μισθολογικών μας απωλειών από τις περικοπές των μνημονίων. ( 13ος-14ος μισθός, επίδομα αλληλεγγύης κλπ)
— ΑΜΕΣΗ επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών εργασίας.
— Πληρωμή όλων των υπερωριών.
— Επέκταση των υποδομών σε όλη τη χώρα (μηχανοργάνωση, ηχογράφηση-αποηχογράφηση σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια με άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση από ιδιωτικές εταιρείες.)
— Άμεση έκδοση ΚΥΑ για την επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης στο πρώην Ταμείο Αρωγής.
— Αύξηση, τουλάχιστον διπλασιασμός των οδοιπορικών των Επιμελητών που παραμένουν παγωμένα εδώ και χρόνια.
— Να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας! Με στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.
— Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας. Δωρεάν τακτικά τεστ για όλους, προληπτικά μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού, ατομικά μέτρα προστασίας, απολυμάνσεις και στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών με ιατρικό προσωπικό.
— Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, συντήρησης και φύλαξης για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.»

Επίσης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζει την άμεση ανάγκη η κάλυψη των κενών θέσεων των Δικαστικών Υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας πως «Με αφορμή το από 18.11.2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων περί προκήρυξης τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας για την Τρίτη 23.11.2021 από 12.00 έως 15.00, όπου ως πρώτο αίτημα προτάσσεται η κάλυψη όλων των οργανικών κενών δικαστικών υπαλλήλων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει, ότι η υποστελέχωση των Δικαστηρίων από το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί μόνιμη παθογένεια του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, η οποία επηρεάζει πρωτίστως την ταχύτητά του. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις δικαστικών υπαλλήλων χωρίς να αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση ιδίως στα μεγάλα Δικαστήρια της Χώρας. Πάγιο αίτημα και της Ένωσής μας είναι η άμεση κάλυψη όλων των υφιστάμενων κενών στις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω