Ροή Ειδήσεων

Στάση Εργασίας Υγειονομικών

Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων – ΠΟΕΔΗΝ, προκήρυξε στάση εργασίας από 12:00 έως 15:00 και παράλληλα συγκέντρωση στις 13:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ για την κινητοποίηση των υγειονομικών επισημαίνει: «Για 4η συνεχιζόμενη φορά, η κυβέρνηση δεν νομοθετεί τη σχετική παράταση μέσα στα όρια της προβλεπόμενης ρύθμισης, με αποτέλεσμα από 1/11 το Ανθυγιεινό Επίδομα να είναι στον αέρα. Η διαχείριση της κυβέρνησης δείχνει την απαξίωση και την αδιαφορία με την όποια αντιμετωπίζει το Ανθυγιεινό Επίδομα και την ανάγκη για την απρόσκοπτη χορήγησή του.
Με διαρροές στον τύπο η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα περικοπής του επιδόματος και ανακατανομής των δικαιούχων, όχι μόνο για να πετύχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα αλλά και περικοπή της δαπάνης.
Μάλιστα από τις διαρροές προκύπτει κατηγοριοποίηση του προσωπικού σε βαθμολογία με την οποία πολλές ειδικότητες που μας αφορούν υποβιβάζονται σε χρήματα και κατηγορία και άλλες αποκλείονται του επιδόματος.
Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της η κυβέρνηση.
Να εισακουσθούν οι προτάσεις μας για επέκταση και διπλασιασμό του επιδόματος!!! Να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση.
Εδώ και 9 μήνες κατατέθηκε το πόρισμα της επιτροπής «Μπεχράκη» για την ένταξή μας στα ΒΑΕ και έχει μείνει στα συρτάρια των συναρμόδιων υπουργείων. Καμία αναγνώριση της προσπάθειας στην πανδημία.
Οι μισθοί μας είναι εξευτελιστικοί. Οι πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες) ψίχουλα. Περικόπηκαν τα δώρα και το Επίδομα Αδείας. Υγειονομικό Επίδομα ακούμε, αλλά δεν το βλέπουμε. Κοροϊδία στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους που επί δύο χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν τον αγώνα τους για να καλύπτουν τα κενά του προσωπικού που είναι σε αναστολή εργασίας, χωρίς άδεια με ελάχιστα ρεπό μετακινούμενοι συνεχώς από κλινική σε κλινική, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Φτάνει πια η κοροϊδία.
Η κυβέρνηση να πάρει θέση για τα αιτήματα των «ηρώων» όπως μας αποκαλούσαν για την απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την ένταξη στα ΒΑΕ, την αύξηση των μισθών, την χορήγηση υγειονομικού επιδόματος, την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία – πρόνοια, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την άρση των αναστολών εργασίας, την θεσμοθέτηση του εργατικού ατυχήματος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω